fallback

ABT превърна Audi S6 в RS6

Доработеното комби разполага с мощност от 550 к.с.

Един от най-изявените тунинг майстори на автомобили Audi - германската компания ABT Sportsline, представи пакет за обновената версия на модела S6. Доработката е оптична и силова, като доближава характеристиките до тези на флагмана в моделното семейство - RS6. Силовият пакет на ABT Sportsline представлява доработка на електронното управление на 4,0-литровия TFSI мотор, благодарение на която мощността му скача със 100 к.с., а въртящият момент набъбва със 130 Нм. Така доработеният Audi S6 разполага с 550 к.с. и 680 Нм, или само с 10 к.с. и 20 Нм по-малко от флагманския RS6. От ABT Sportsline са премахнали също така електронният ограничител на скоростта, като автомобилът вече е способен да развива 290 км/час. Информация за ускорението от място до 100 км/час липсва, но тунерите подчертават, че са снижили още повече центъра на тежестта, което се отразява благоприятно на стабилността на колата. По отношение на дизайна, ABT Sportsline са направили леки, но все пак видими промени. Сред тях са нови джанти с размер 20 или 21 инча, спойлер от карбон, допълнителни отвори в предните калници, различни капаци на страничните огледала и др. От тунинг компанията не посочват цена за доработката на Audi S6. Като се има предвид обаче, че стартовата цена Audi S6 е около 79 000 евро, а тази на RS6 - 110 000 евро, пакетът на ABT вероятно излиза доста изгодно. Снимки: ABT

fallback
  • #3
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Представям си как фрау Берта Хойцер си кара пръдльовците Ханс и Улрих на училище,а после ходи на пазар с този изтребител.Вътре торби от Лидл и от Била,опаковки от чипсове,вафли и сладолед по пода.В багажника кучешка храна,в жабката пълно с гримове и женски ***.Така си ги карат хората S6 и RS6.Какво като са по 600-700 коня.А тука като го купи някой лемеж и ходи като награден кооператор.Иначе АБТ съм ги признал.Разбират от коли и ги правят без изгъзици,максимално близо до оригина-външно де.
  • #2
    бавареца ( преди 8 години )
    някой да знае какви точно са разликие в мотора на серийните S6 в RS6 ? предполагам че турбините и още някой неща. при бмв 550i и М5 разликата е че второто е с туин-скрол турбини и има воден интеркулер, но тук признавам си не знам. някой?
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Двигателя е един и същ....скучно! По-добре RS6!
fallback
Последни