fallback

Toyota остава световен лидер по продажби

За първите три месеца на година японската компания изпреварва Volkswagen и General Motors

Toyota Motor Corp. продължава да бъде световен лидер по продажби на нови автомобили в края на първото тримесечие, предва БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес. Снимка: Ройтерс С пласирани за периода 2,52 милиона автомобила японският концерн изпреварва германския Volkswagen и американския General Motors, въпреки че слабата икономическа конюнктура в Япония е засегнала растежа на Toyota, сочи информацията. Глобалните продажби на Toyota, според обявените днес данни, са намалели с 2 процента спрямо същия период наминалата година. На второ място с 2,49 милиона коли през периода януари - март и ръст от 1,8 на сто се позиционира Volkswagen. Трета остава американската компания General Motors, която обяви 2,4 млн. реализации и увеличение от 1,9 на сто. Надпреварата между трите компании е напрегната в международен мащаб, включително и на нови пазари като Индия и Китай. През 2014 година лидереската позиция отново бе за Toyota, а на второ и трето място приключиха съответно Volkswagen и General Motors.

fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 9 години )
    Перник нюз: Тоуота са гоуеми! Минаваме на Тойота.
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някой много ги боли, когато има статия за Тойота. Защо ли! Защо ли генерират повечето коментари под всяка подобна статия! Дали не е всичко на психична основа?
  • #13
    hgfdk ( преди 9 години )
    kolkoto i da prodavat si ostavat grozni.
  • #12
    и какво от това!? ( преди 9 години )
    В първата стотица попадат още 9 компании от автомобилния отрасъл. На 14-а позиция е Volkswagen, на 35-а Toyota, на 42-а Volvo Group, на 61-ва Honda, на 65-а Ford и на 96-а General Motors. Производителите на гуми Michelin, Pirelli и Goodyear заемат съответно 19-а, 38-а и 45-а позиции.
  • #11
    doc ( преди 9 години )
    Това не е новина!
  • #10
    Анонимен ( преди 9 години )
    А какво ни чака като дойдат последните поколения в Дупница а, дупе да ни е яко. Досега беше у всеки блок - магазин, ама ще стане у всеки блок - автосервиз :((((
  • #9
    до RRE S3 ( преди 9 години )
    Колко ли трябва да си беден и огорчен от живота, за да си купиш VW, че и Китайски?
  • #8
    RRE S3 ( преди 9 години )
    Kolko li triabva da si beden i obiden na jivota,4e da si kupi6 toyotka,4e i turska???
  • #7
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами като махнеш 250-те марки на ВАГ? Какво остава? А, умньо?!
  • #6
    Анонимен ( преди 9 години )
    Така е, ама като махнеш всички камиони, автобуси и мотокари, които вкл/чват от Тойота, както стана ясно, май не са чак толкова първи колкото се изкарват.
fallback
Последни