fallback

Новото Renault Laguna ще излезе през юли

Моделът ще се предлага само като лифтбек и комби

Новото Renault Laguna ще дебютира на 6 юли, като освен, че ще бъде приемник на последното поколение на модела, то ще замени и седана Latitude. Това твърди изданието Auto Express, което публикува както шпионски снимки на автомобила, така и свое виждане за това как ще изглежда той.От шпионските кадри  се вижда, че машината е почти завършена. Според информациите бъдещата Laguna ще напомня донякъде на моделите на Aston Martin, като ще се предлага само в два варианта – лифтбек и комби. От гамата със сигурност ще отпадне версията „купе”.Моделът използва модулната платформа CMF на Renault с предно окачване McPherson и независимо многоточково отзад. Шасито ще разполага с електронно-управляеми амортисьори. Сред двигателите ще попаднат 1,6-литров би-турбо дизел със 160 к.с, както и бензинов 1,6-литров турбо-двигател с очаквана мощност между 160 и 200 к.с. Алтернатива на 6-степенната механична скоростна кутия ще бъде вариаторна трансмисия.Премиерата на Laguna ще се състои на автосалона във Франкфурт наесен, където ще видим само лифтбекът. По-късно ще се появи и комбито, както двете версии ще се произвеждат в завода в Дуе. В него бяха инвестирани 420 млн. евро за модернизация, като там се произвеждат и новите Espace и Scenic.Снимки: Auto Express 

Тагове: renault laguna
fallback
  • #33
    год ( преди 9 години )
    Еййй ама много компетентни хора тук бре,то мнения,препоръки оплюване а сигурно половината не са се качвали или доближавали до някоя по нова кола. Днес всичко лежи на някакви истории ама френските кви били ама немските.Да може и да е било но преди 10 години.Сега Рено правят доста по добри коли.Всички си имат трески за дялане,но да ми говорите ,че Франсетата били *** а Немците караш и пееш са глупости.А и частите са евтини на Франсетата.Никога няма да карам пак VW.
  • #32
    глупости ( преди 9 години )
    Да бе, за това Рено е например официален и единствен партньор на Фестивала в Кан.Организаторите возят Брад Пит и сие в Рено щото са много гадни,а?
  • #31
    GTE ( преди 9 години )
    От този ъгъл, задницата ми напомня Ситроен Ц5
  • #30
    автомеханика ( преди 9 години )
    ако ще е френско земете си пежо или ситроен - поне приличат на коли.но никога рено ако не искате да ви се подиграва мало и голямо !
  • #29
    А бе ... ( преди 9 години )
    Карайте си там (доколкото можете) турските рена и румънските дачии ама поне не се хвалете че карате истински коли.Иначе за ерзац стават!
  • #28
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ne6tata na tam otivat dasi vzemem po edno rende 4e ve4e tolkova sme se ot4aeli ot elementarnite ednotipni nemski "avtomobili" koito sa proizvejdani v zavodite bez injeneri
  • #27
    none ( преди 9 години )
    Рено Меган 1.5 DCI. За 100000 км 1 комплект биалети и ремонт на компресора (последното беше фабричен дефект). Цената на частите и труда в сервиза са чувствително по ниски от тези на VW или на Toyota. Следващ автомобил новата Лагуна ;).
  • #26
    !!!Някой ( преди 9 години )
    Като вземете да ги разтягате тези локуми за френските коли ме напушва на смях. Какво разбирате точно от коли не ми е много ясно, но всички сте номер едно тук по знания, ама никой не работи в автоиндустрията. Затова не давайте мнения от този камуфлаж на какво приличало или не, а за надеждност пък грам. Собственик съм и карам Лагуна повече от 3 години вече. Да ви кажа имах проблем с колата само заради сервиз, а не заради колата самата("майстори" какво да правиш).
  • #25
    до последните 3- ма ( преди 9 години )
    Абе като пишете глупости само се излагате.Фейслифтът е от 2 години,а Флуансът се произвежда и предлага от 2010.Карайте си 15 годишните трошки и си вярвайте
  • #24
    Анонимен ( преди 9 години )
    ко се чудиш то цялата им рено-работа е такава!като кучето на нивата
fallback
Последни