fallback

Пускането на Abarth Roadster се отлага

Шефът на Fiat Chrysler Automobiles върнал модела за доработка

Излизането на роудстъра Fiat Abarth се отлага с няколко месеца, съобщи шефът на концерна Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Маркионе, пред Caradvice. Машината първоначално е била замислена като приемник на Alfa Romeo Roadster, но след като е била готова, ръководството преценява, че тя не е достатъчно премиална за бранд като Alfa Romeo. Затова Маркионе е взел решение тя да бъде предлагана под марките Fiat или Abarth. Очаква се роудстърът, който се разработва съвместно с Mazda и представлява аналог на новата MX-5 Miata (на снимката), да дебютира едва през лятото. Според Маркионе, инженерите на Fiat ще трябва „да се върнат назад и да направят някои изменения в автомобила, за да може той да се отличава от модела на Mazda“.Както се предполагаше, италианският автомобил ще се сглобява в завода на Mazda в Япония. Има вариант за него да бъде избрано името Fiat Barchetta, но това предстои да бъде уточнено. Все пак по-големи са шансовете той да стане първият самостоятелен модел на спортното подразделение Abarth.Изданието Caradvice припомня, че в италианската компания първоначално са възнамерявали да направят като първи модел на Abarth спортното купе 4С, което в крайна сметка той се появи под марката Alfa Romeo. Така че сега е напълно вероятно роудстърът на Fiat да заеме тази позиция.Снимка: Mazda 

Тагове: abarth roadster
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тук маздата не е толкова ухилена а и гледа лошо.
  • #3
    Анонимен ( преди 9 години )
    Третото поколение и фейслифта от 2008 най ми допадат, като визия на МХ-5. Сегашното поколение с тази ухилена радиаторна решетка е развалиха хубавата кола, а тази, която предстои да излезе е прекалено ръбата, фаровете неестествено малки, а дневните светлини отдолу са, като мустаци на сом, а решетката е пак ухилена. Мисля, че връщат назат в дизайна с последните 2 поколения на тази страхотна кола на която съм фен от дълги години.
  • #2
    Рем ( преди 9 години )
    Не знам дали ви прави впечатление, но може да се загледате - страничната линия на новата Мазда mx 5 много прилича на тази на старата Барчета, така че това име би стояло съвсем на място.
  • #1
    Кико ( преди 9 години )
    И да пуснат модел като Фиат Баркета не е лошо. Така ще продължат с вече познато име.
fallback
Последни