fallback

Платиха 690 000 евро за кола на Найджъл Менсъл

Червеното Ferrari F40 бе продадено на търг

Произведено през 1989 година Ferrari F40, което е принадлежало на пилота от Формула 1 Найджъл Менсъл, бе продадено на търг срещу сумата от 690 000 евро, съобщава аукционната къща Bonhams. Името на новия собственик на колата не е известно, тъй като неговите оферти са отправяни по телефона. Търгът се е състоял в Белгия. Колкото до самата кола, принадлежала на шампиона от Формула 1 за 1992 година, тя е покрита с най--популярния цвят на Ferrari - Rosso Corsa. Интериорът й е поръчков, решен в бежова кожа, а общото състояние е описано като отлично и напълно оригинално. През юли тази година на търг на компанията Auctions America бе продаден още един екземпляр на Ferrari F40. Автомобилът е бивша собственост на Род Стюард, като най-високото наддаване бе за 990 000 долара. На проведения в Белгия търг на Bonhams бяха продадени и други редки спортни коли, сред които Lamborghini Countach 5000 S Coupe от 1984 година за 333 500 евро, Lancia Flaminia Super Sport от 1965 година за 299 000 евро, Ferrari 365 GTC/4 Berlinetta от 1972 година за 287 500 евро и др.Снимки: Bonhams

Тагове: ferrari f40
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има си причина колата да изглежда така спартанска. Отворете и прочетете малко. Дори боята и е с тънък слои, който прозира и се вижда карбона през нея. Всчко тук е направено да е максимално леко, а не лукзозно. Погледнете само вратите и страничните стъкла, които дори не са стъкла...
  • #6
    Анонимен ( преди 9 години )
    Mале мале тука едни милионери едно нещо... разни недорасляци ще ми коментират на този ЛЕГЕНДАРЕН автомобил интериора. Ходете се прегледайте бе!
  • #5
    Dido ( преди 9 години )
    "Разбирачите" по-долу ако видят и чуят тази кола на живо ще им изпадат млечните зъби и ще им се изцеди неизлекуваното акне, ама във форумите да пишат на база впечатления от телефонни игри - равни нямат!!!
  • #4
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Ламбото винаги е превъзхождала Ферари" - по спортна история ли го превъзхожда, а вагончо?
  • #3
    тодор ( преди 9 години )
    На мен ми се струва, че интериора на Трабант 601 е класи над това на снимката, ако ще и ферари да е. Отврат.
  • #2
    Анонимен ( преди 9 години )
    малко са платилиКато се има предвид че в мобилето се продава едно такова за 1,4 млн. лв и не е на никои извесетен ;)
  • #1
    грозна като смърта ( преди 9 години )
    Незнам ама можеше да се ориентира към Контач или диабло.Тва ферари е рядкост наистина ама ми е доста грозно.Малко мяза на порше 928 само че порш е по красив.А отвътре таблото е като на москвич.Но да не обиждам москвичите. Сега кви ферарита има ...Само ще спомена едно старо от ширпотребата 360 модена, или спайдер.
fallback
Последни