fallback

Това е новата Skoda Fabia

Моделът е по-лек и по-икономичен от предшественика

Чешката компания Skoda разпространи първите официални снимки на новото поколение на модела Fabia, чиято премиера пред публика ще се състои на автосалона в Париж. Новата генерация на Skoda Fabia е построена на платформата PQ26, която използва и обновеното Polo на Volkswagen, показано в началото на тази година. Благодарение на промените новата Fabia е отслабнала със средно 65 кг., като базовият модел тежи точно 980 кг. Официална информация за размерите на модела все още не е разпространена, но по-рано бе обявено, че новото поколение ще бъде с 90 мм по-широко и с 30 мм по-ниско от предшественика. Що се отнася до дизайна, той е заимстван от концепцията VisionC и е създаден в унисон с новите модели на марката. Интериорът остава загадка, но се очаква да предлага множество възможности за персонализация. Новото поколение Skoda Fabia се задвижва от нова гама двигатели, отговарящи на стандарта Евро6. Това са 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които вече познаваме от Volkswagen Polo. Бензиновите предложения стартират с новия 1.0-литров MPI двигател, който заменя настоящия 1.2-литров. Новият мотор предлага 60 или 75 к.с., като и в двата случая въртящият момент е 90 Нм. По-мощните бензинови версии се задвижват от 1.2-литровия TSI двигател, достъпен с 90 или 110 к.с. Гамата от дизелови мотори е представена от само един агрегат - 1.4-литров TDI, който заменя настоящите 1.2 и 1.6 TDI. Агрегатът е наличен в три версии - 75, 90 или 105 к.с., като предлага по-нисък разход на гориво от старите двигатели с аналогична мощност. Конкретни цифри не се посочват, но пък става ясно, че в края на 2015 година ще се появи екологичната Fabia Greenline, при която потреблението ще бъде едва 3.1 л/100 км - 82 гр/км. вредни СО2 емисии. Всички подробности ще бъде разкрити в началото на октомври, когато ще се състои премиерата на модела.Снимки: Skoda

Тагове: skoda fabia
fallback
  • #16
    nikito_blend ( преди 9 години )
    jok, аз мога да се похваля с такова качество. Имам Mazda 3 BK на 6 години и до момента дори пластмасова щипка не съм сменил. Има я в потребителския тест драйв на сайта, може да я намериш.
  • #15
    гунчо гунчев ( преди 9 години )
    на който не му харесва да си купи колело а ЕШАР без седалка
  • #14
    до Христо ( преди 9 години )
    Я помисли пак. Да не би наистина твоята Фабия да харчи 3.8, но на 50 км...:))) Те по каталог и дават с литър отгоре
  • #13
    Анонимен ( преди 9 години )
    areeeeee дилърчетата на ваг пак са слънчасали хахахаххахаха - аре карайте си ги тея дървета - от шкодата по-голям *** НА ПЛАНЕТАТА НЯМА!!!!!!! огромно дърво е шкодата - мизерен смрадлив дървен ваген!!! само парите са му като на истинска кола ама после няма оттърване от тоя ръждофелник!!!!
  • #12
    Христо от Енина ( преди 9 години )
    А нашата Шкода фабиа стана на 4 години и 7 месеца, на около 35 000 км. 1200 куб.см , бензинов двигател 3 цилиндъра. Оборудването е ниво "амбиция" или нещо подобно, средно ниво.Икономична е,среден разход около 5 литра на 100 км.Минималния = 3,8 на 100 км. по магистрала със скорост около 90км/ч. В сервиза сменят само масло, филтри и 1 лампичка за къси светлини.Пожелавам на всички безаварийно пътуване и разумно шофиране .
  • #11
    Triforce ( преди 9 години )
    Шкода е най-здравият автомобил от групата на Фолксваген, а в същото време - най-евтиният. Наистина цена/качество е добър автомобил. Но определено трябва да се замислят за разни дребни работи, че части, особено в интериора. Иначе отвън бива, все пак не е кола за 200 бона. Интериорът наистина ще е интересно да се види...
  • #10
    jok ( преди 9 години )
    Фабиата ми стана на 5г. и 55000км , който иска да вярва, боли ме , но една скапана крушка за мигач не съм сменил. Единствено една пластмасова щипка за щората на багажника се счупи, толкоз. Сега да видя кой може да се похвали с такова качество. Цената и беше 19800 с доста екстри. Цена/качество няма по-добър вариант.
  • #9
    Хондю ( преди 9 години )
    Селски таралясник е само твоя оризарски *** на име Цивик и подобните му!!!
  • #8
    гунчо гунчев ( преди 9 години )
    Когато ще можете да си я купите ще стане супер, ама чак след десетина години хахаха.....
  • #7
    Simpatico ( преди 9 години )
    досущ като полото, никаква разлика..
fallback
Последни