IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7

След доработката на двигателя той разполага със 703 к.с.

Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7

Chevrolet Corvette Stingray C7 успя да развие скорост от 200 мили/час, след като върху модела поработиха специалистите от тининг-ателието Hennessey. Това стана на участък от магистрала в САЩ, съобщиха от компанията, като уточниха, че местната полиция също е участвала в организацията и провеждането на опита.
Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7
В стандартната си версия моделът разчита на V8 мотор с мощност 466 к.с., който може да достави скорост от 181.1 мили/час (290 км/ч). В Chvroelet все още работят върху версия Z06, която ще разчита на 600 к.с. Затова пък инженерите от Hennessey подготвиха цял пакет доработки, които използваха за поставяне на постижението. Те използваха версията HPE600 - вариант с атмосферен мотор с различен блок, с нови изпускателна и всмукателна системи, както и с преработена програма за управление на мотора.
Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7
Всичко това успява да доведе мощността на двигателя до 603 к.с. А след добавянето на опционална система за впръскване на азот Nitrous Express kit, конете стават общо 703. И в крайна сметка преработеното C7 успя да достигне 200 мили/час (322.8 км/ч), като зад волана на автомобила е бил основателят на компанията за тунинг Джон Хенеси.
Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7
Постижението е фиксирано на участък от магистрала в покрайнините на Хюстън, като освен скорост автомобилът е трябвало да изпробва и новата система за безконтактно плащане на таксите EZ tag. То предстои да бъде въведено на аутобани в САЩ. Комплексът се е справил със задачата, като е отчел преминаването на машината, въпреки високата скорост.
Hennessey първи стигна до 200 мили в час с Corvette C7
В същия ден компанията Hennessey е тествала и доработения от нея седан Chevrolet SS отново с пакет HPE600. При него мощността е увеличена от 415 на 600 к.с. Този автомобил е развил 164.2 мили/час (264.3 км/ч). Според хората от ателието машината е можела да вдигне и повече, ако не е била със стандартна скоростна кутия, чиито предавателни числа са ограничили оборотите и по този начин не са позволили по-висока скорост.

Снимки: Hennessey

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мили деца четете това е мотор без турбо . С турбо всеки може .
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    135i_Cobb_stage1: не съм казал, че въртящия момент непременно ги прави по-бързо ускоряващи. Идеята е, че мощността е много по-лесно "достъпна" и се усеща още при началното натискане на газта, а не се налага да цедиш двигателя на високи обороти.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    135i_Cobb_stage1 ( преди 10 години )
    Да бе толкова е феноменален тоя въртящ момент че водех C6 corvette grand sport до 100 мили с повече от кола разтояние до 100 мили/ч след това се отказа "гъзарчето" :)А относно по темата EZ Tag е само в Houston, в другите щати/градове подобна система деиства от 80-те години.
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тунинг: никой не си купува "muscle car" заради максималната скорост или заради превъзходни технически показатели. Чарът на тези коли е именно в големия и леко мързелив мотор, който още в ниските обороти има феноменален въртящ момент.
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    A z ( преди 10 години )
    Намали малко де гтр 400 то може и 500 Аиде намали
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    маняк ( преди 10 години )
    мноо ме кефи тая кола-симпатичен мускул кар :)
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Чевролед ( преди 10 години )
    Добро!