fallback

Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора... и лосовете

Машината ще разполага и с първата система за безпилотно паркиране

Новото поколение на модела Volvo XC90 ще зарадва бъдещите клиенти с впечатляващ избор от спомагателни електронни технологии, похвалиха се от компанията. Сред тях са система за откриване на пешеходци и големи животни, както и първата в света безпилотна система за паркиране, при която дори не е нужно шофьорът да бъде в автомобила.Бъдещата генерация Volvo XC90 ще стане първия модел на шведския производител, създаден на новата платформа SPA. Благодарение на нея всъдеходът ще бъде по-лек, по-умен и по-безопасен от своя предшественик. В конструкцията на машината ще бъдат използвани високоякостна стомана и алуминий, което освен че ще намали теглото, ще направи колата по-здрава.Моделът ще получи напълно нов комплекс от електроника, който ще разполага с най-съвременните разработки в областта на обработката на данни. Във Volvo ще използват най-модерните сензори и камери, а също така ще снабдят XC90 с „мозък”, който да анализира постъпващата информация. И съответно да направи кросовъра по-умен.Както стана ясно, Volvo XC90 ще разчита на система за откриване на пешеходци и големи животни в тъмнината, като колата не само ще предупреждава водача си за тях, но и сама ще предприема спиране, ако това се налага. Всъдеходът ще има адаптивен круз-контрол, който ще бъде свързан с кормилното управление. Така машината не само ще може да поддържа дистанция зад автомобила пред нея, но и при нужда ще може да го заобикаля.Новото поколение на Volvo XC90 ще бъде показано от създателите му на някое от големите изложения през 2014 г.Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc90
fallback
  • #6
    аз ( преди 10 години )
    до М,кога Волво са били премиум марка автомобили???Никога не са имали слава на такива. Това, че в зората на '90-те да караш голяма и удобна кола беше премиум за комшулъка, но на световно ниво Волво са синоним на надежност и винаги са били позиционирани към средната класа общество. По-скоро Сааб са с една идея повече премиум от Волво.
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    Че то всичките тея екстри си ги има и в сегашния модел, правих му тест драйв преди година. Ама кросоувъра беше мноооого грозен отвън и с доста остарял интериор. Плюс това се чудеше на коя скорост да включи автомата - ха нагоре ха надолу.
  • #4
    Wane ( преди 10 години )
    Как ще им липсва? Точно интериорите са много качествени и изпипани. Нещо конкретно ли имаш предвид?
  • #3
    M ( преди 10 години )
    Новите модели на Волво от последните 3-4 години безспорно са добри,но им липсва усещането за премиум марка вътре. Надявам се новият модел на XC90 да е наистина една премиум генерация!
  • #2
    titi ( преди 10 години )
    hm stranno ,
  • #1
    Селянин ( преди 10 години )
    У мойто село няма лосове. И кравите вече са кът. Ша може ли без тази екстра? Иначе нема да я купа.
fallback
Последни