fallback

Новата Skoda Superb остава без V6 двигател

Моделът на чехите ще бъде построен на платформата на Volkswagen Golf

Флагманът в настоящата гама на Skoda - моделът Superb, ще преживее втората си смяна на поколенията през 2015 г., съобщава изданието AutoExpress. Основната новост при следващата генерация на модела ще бъде отсъствието на 6-цилиндрови мотори.Линията силови агрегати ще бъде изцяло от 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Това означава, че досегашната топ-версия на Superb ще се лиши от V-образния си двигател с обем 3.6 литра и мощност 260 к.с. Моделът ще се предлага както само с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Третото поколение на Skoda Superb ще бъде на същата платформа, на която са построени Volkswagen Golf VII и Skoda Octavia III. Благодарение на нея машината ще бъде по-голяма и по-лека от своя предшественик.Освен новата версия на флагмана си чешката компания планира през следващите 3 години да пусне третото поколение на Fabia и два нови кросовъра, един от които ще замени Skoda Yeti. Целта на Skoda е през 2018 г. да продава 1.5 млн. нови коли годишно, след като през миналата реализира на пазарите 930 000 бройки.Снимка: Skoda

Тагове: skoda superb
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да се казва 'платформа нба Голф' е подвеждащо. Също кто да се каже, че новото Поло е на платформа на Пасат. И нов Пасат и Голф и ново Поло още много модели са на една и съща платформа - MQB.
  • #5
    Анонимен ( преди 10 години )
    а сега с тази платформа МКБ, голфа и пасата не са ли на една и съща база?
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    Предишния Сюпърб беше на базата на Пасат, а новия на Голф. Мъка, мъка!
  • #3
    чукундур ( преди 10 години )
    най-хубавата шкода! голяма, удобна, широка вътре ама много (цел хол е)а в багажника ше събера холната гарнитура. Сега е много добра, дано не я развалят!
  • #2
    Тъпчо ( преди 10 години )
    Мерси :)
  • #1
    Тъпчо ( преди 10 години )
    "Третото поколение на Skoda Superb ще бъде..."А 2013 кое поколение излезе???Фейслифт на II ли?
fallback
Последни