fallback

Уникална колекция бе продадена за 8.8 млн. паунда

Ретро автовоз и седем класически състезателни автомобила отидоха при анонимен колекционер

Преди няколко седмици аукционната къща Bonhams съобщи, че ще пусне на търг една необикновена колекция от седем класически състезателни автомобила и един сервизен камион. Последният може да натовари три автомобила, както и всичко необходимо на механиците за поддръжката им по време на състезание.
Общата сума на сделката е 8.8 милиона паунда, а купувачът е анонимен американски колекционер, наддаващ по телефона.
Колите са брандирани в цветовете на състезателния отбор Ecurie Ecosse. Всъщност тимът е шотландски, но е бил изключително успешен в Льо Ман, което е продиктувало и смяна на името. В превод, френското Ecurie Ecosse означава Team Scotland. 
Всички автомобили са участвали в различни състезания. Колекцията включва 1952 Jaguar XK 120, 1953 C-Type, 1956 D-Type, 1959 Tojeiro-Jaguar, 1960 Cooper T69, 1961 Austin-Healey и 1962 Tojeiro-Buick. Автовозът е производство на Commer - британска компанията, функционирала от 1905 до 1979 година. Само той е бил продаден за 1.8 милиона паунда. Снимки: Bonhams
Тагове:
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Защо така няма някоя Японска класика?
  • #6
    ... ( преди 10 години )
    Американците са луди на тема "оригинална опаковка", тъй че не вярвам да тръгне да ги продава една по една, за тях комплекта си е комплект и раздели ли се, вече е изгубил стойността си. А това е впечатляваща колекция, определено за такива автомобили, в такъв вид, при това състезателни, това е мноого добра сделка. Има маняци, които биха броили 2-3 пъти по толкова за такова нещо.
  • #5
    фсб ( преди 10 години )
    даже си мисля, че доста евтино ги е взел, предвид сумите които се броят за единични ферарита, бугатита и мерцедеси от това време - много повече от 8м паунда.. Според мен човека е ударил джакпота с това.
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разбира се, че е смислено влагане. Собственикът ако реши да ги продава една по една и със сигурност ще удвои парите си. А ако реши да ги продаде след 10 години и стой та гледай :)
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    И това за теб е смислено влагане?
  • #2
    12345 ( преди 10 години )
    Виждам, че някой добре си е вложил парите. Пари при пари отиват, ако ги нямаш за да ги вложиш в нещо смислено, няма да можеш и да ги умножиш :-)
  • #1
    Анонимен ( преди 10 години )
    Някой си има хубави играчки за Коледа.
fallback
Последни