fallback

Volvo се отказва от въздушните възглавници за пешеходци

Технологията ще бъде заменена от нова система за безопасност

Компанията Volvo смята да се откаже от въздушните възглавници за защита на пешеходците, които сега се поставят серийно на хечбека V40. Това обяви пред изданието Go Auto вицепрезидентът на шведския производител Лекс Керсемакерс.По думите му следващите модели на Volvo, сред които е и очаквано с огромен интерес догодина ново поколение на XC90, няма да получат тази технология. Тя ще бъде заменена от модернизирана електронна система, позволяваща предотвратяването на инциденти на пътя. Въздушната възглавница за защита на пешеходци се задейства при скорост от 20 до 50 км/ч. Тя се контролира от 7 датчика, разположени в ъглите на предния капак, които я активират чрез пиропатрони за части от секундата. След задействането си тя повдига с 10 см самия капак и закрива предното стъкло и предните греди, като смекчава удара.Освен това Volvo разполага и със система, която сама открива пешеходците и при аварийна ситуация може да намали скоростта и дори напълно да спре автомобила. Тази технология действа при скорост до 35 км/ч. Очаква се новата технология да представлява подобрена версия на тази система за сигурност.Снимки: Volvo 

Тагове:
fallback
  • #6
    Wane ( преди 10 години )
    V40 май ще остане единствената кола в историята с airbag за пешеходците. Не мисля, че тепърва някой друг ще се насочи към това решение.
  • #5
    :) ( преди 10 години )
    И фирмата е базирана в швеция. Там се разработват новите модели, там се тестват. Ние руска държава ли сме?
  • #4
    Любопитен ( преди 10 години )
    Производителят е не е шведски. Може и да се произвеждат в Швеция, но производителят е китайски.Всички автомобилни компании произвеждат в повече от една страна, затова за националност се посочва страната, в която е базирана фирмата.
  • #3
    razgradski pop ( преди 10 години )
    до любопитен:няма грешка, производителят е шведски, никой не говори за собственика...
  • #2
    reventon ( преди 10 години )
    nai-sigurnite avtomobili,koito moje6 da si kupi6..
  • #1
    Любопитен ( преди 10 години )
    "Шведският производител"? Я опитайте отново :)
fallback
Последни