IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бронирано BMW X5 атакува Франкфурт

Версията Security Plus може да устои на едновременна стрелба от четири автомата "Калашников"

Бронирано BMW X5 атакува Франкфурт

BMW представи бронирана версия на новото поколение X5 по време на автосалона във Франкфурт, пише Worldcarfans. 

Бронирано BMW X5 атакува Франкфурт
Тя се казва Security Plus и според създателите си е единствената кола в своя клас, която отговаря на стандарта за защита VR6. Основните пазари за автомобила ще бъдат тези в Русия, Африка и Южна Америка, където проблемите с организираната престъпност, отвличанията и нападенията са най-сериозни.
 
Отвън по нищо личи, че автомобилът е брониран. Въпреки това пътническото отделение е обезопасено с здрави стоманени плочи и панели, които осигуряват защита от едновременна стрелба на четири автомата АК-47 "Калашников".
 
Освен стандартните си качества, стъклата са специално разработени от BMW да издържат на удари с различни тежки предмети (бухалки, чукове, камъни), а слабите места по купето, като панти, снадки, уплътнения и тн са усилени, за да предотвратят навлизането на малки фрагменти в купето.
 
От BMW не уточняват колко тежи X5 Security Plus, но споделят, че моделът се задвижва от V8 TwinPower Turbo двигател с мощност 450 к.с. и xDrive система за двойно задвижване. За да понесат допълнителното тегло, модификация са претърпели окачването, спирачната система, както и софтуерът на управляващия електронен блок.

Снимка: BMW
Тагове: bmw security plus
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    cry ( преди 10 години )
    Какво му е новото??? Тия дори дизайна не си променят да не говорим от вътре, че са си същите SHITS.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    FMI ( преди 10 години )
    Личи си че си фен на Мерцедеса, няма лошо, но прочети статията първо преди да пишеш, а именно - цитирам : "единствената кола в своя клас, която отговаря на стандарта за защита VR6." може G класата на същия клас може и на по висок, трябва да се поровиш за да разбереш ;)
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Тея тестове ги знаем как се правят с 4те калашника. Стреляли са само във вратите, където бронята е най-дебела, и са стреляли със стандартни патрони. Бронебойните си минават спокойно, за през стъклата да не говорим....
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    G777 ( преди 10 години )
    MERCEDES G B7 AKO ISKASH SIGURNOST