fallback

Първите общи коли на Volvo и Geely излизат през 2015 г.

Китайците се надяват да продават по 800 000 автомобила годишно

Китайската Geely, която преди три години придоби Volvo Cars, ще започне да продава автомобили, разработени съвместно с шведската компания, съобщава Bloomberg. Първите модели ще излязат през 2015 г. и ще помогнат на компанията да изпълни предварителния си план - 800 000 годишни продажби. За сравнение, през 2013 г. анализатори очакват Geely да успее да пласира не повече от 560 000 автомобила.
"Вече започнахме процесите по проучване и разработка, така че вярвам, че ще се справим с поставените срокове," заяви изпълнителният директор на Geely Гуи Шенг Юе пред репортери на Bloomberg в Хонконг. 
Съвместната работа на Geely и Volvo ще помогне на китайската компания да постигне основната си цел - да се превърне в най-големия китайски автопроизводител.  
Припомняме, че Geely купи Volvo през 2010 г. за 1.8 млрд. долара. До момента това е най-голямата презокеанска сделка на китайския холдинг Zhejiang Geely Holding Group Co., който през март миналата година сключи меморандум с Volvo за осигуряване на пълен достъп до технологиите на шведската компания. През февруари тази година от Volvo обявиха, че заедно с Geely ще отворят развоен център в Гьотеборг. 
Geely отчете 37% ръст в приходите си до 1.4 млрд. юана (около 168 млн. евро) за първите шест месеца на годината. Продажбите на автомобили на компанията са се увеличили с 19% до 263 544 единици. 
В четвъртък акциите на китайската компания на борсата в Хонконг се повишиха с 0.5 на сто до 3.86 долара.Снимка: Reuters
Тагове: volvo geely
fallback
  • #4
    by`warq ( преди 10 години )
    Ей, добре че Форд забавиха трицилиндровите мотори, та китайците да си хапят *** от яд :P
  • #3
    Jojo ( преди 10 години )
    Колегата може и да не знае, но точно Geely произвежда актуалните и в момента Лондонски таксита ;)
  • #2
    fsb ( преди 10 години )
    тая на снимката прилича на старите лондонски таксите, баси новата кола, нема що
  • #1
    :) ( преди 10 години )
    1.8 млн.долара? Колкото един Вейрон?Като гледам грамотността и осведомеността на повечето автори,направо ми се реве.
fallback
Последни