fallback

Това е Volvo S60 Polestar

Наточената бегачка идва с 3.0-литров турбо двигател и AWD задвижване

Шведската Volvo представи официално горещата версия на S60, носеща добавката Polestar. Името не е случайно, тъй като именно спортното подразделение на марката е подготвило колата.Инженерите на Polestar Racing са доработили двигателя, окачването и трансмисията, като също така са интегрирали аеродинамичен бодикит, спортна спирачна система и уникални джанти.Под предния капак на Volvo S60 Polestar е поставен 3.0-литров редови агрегат T6, който доставя 350 к.с. при 5700 об/мин. и 500 Нм между 2800 и 4750 об/мин.Трансмисията е автоматична с 6 степени, разполага със система за бърз старт (launch control) и предава въртящия момент към четирите колела посредством доработена от Polestar AWD система Haldex.Благодарение на всичко това Volvo S60 Polestar ускорява от място до 100 км/час за 4.9 секунди и има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/час.Шведската бегачка е оборудвана с уникални джанти с размер 19 инча, зад които се крие спирачна система Brembo. Гумите са Michelin Pilot Super Sport с размер 235/40.S60 Polestar е оборудван и с отличителен бодикит, който освен по-агресивен вид, доставя и по-добра аеродинамика. Салонът също разполага със спортно оборудване, в което са включени специални седалки, волaн, скоростен лост и педали.Volvo S60 Polestar ще излезе първоначално на пазара в Австралия, където ще се продава от месец юни. По-късно през годината моделът трябва да бъде наличен и на други пазари. Очакваната цена е около $85 000.Снимки: Volvo 

fallback
  • #7
    Ai,siktir... ( преди 11 години )
    Ai stiga s t'va BMW M5.Toe po-goren klas be shapshal,zaedno s Mercedes AMG,AUDI S6 i Jaguar XF R.Predi da kajesh neshto pomisli malko,gagal s gavgalite.
  • #6
    Анонимен ( преди 11 години )
    страхотна е, но цената е много висока. Дано за нашият пазар е по - евтина, защото са малко българите дето ще си я купят, нали не е мерцедес, бмв, ауди... за какво да дадеш толкова пари като не е "премиум".
  • #5
    :) ( преди 11 години )
    Прототипа беше с ръчна скоростна и доста повече коне :(
  • #4
    Klasika ( преди 11 години )
    Като тъжно Гардже е ???...как може ???Ето Волвоhttp://imageshack.us/photo/my-images/850/pid948.jpg/
  • #3
    Пешо ( преди 11 години )
    Абе има един народ дето може да си купи и Audi RS6 и Е63 AMG - мисля,че те имат нещо в главата си :)
  • #2
    груди ( преди 11 години )
    "Очакваната цена е около $85 000" Тоест ще си го купят най-много 3ма шведски богаташи-патриоти и националисти. Останалия народ, който има нещо в главата ще си купи M5 разбира се.
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хубави рендери!
fallback
Последни