fallback

Електрическо Mitsubishi ще праща мейл, ако го откраднат

Концептуалният CA-MiEV е снабден със спътникова сигнализация

Mitsubishi показа на изложението в Женева концептуалния си електрически модел CA-MiEV. Машината разполага със система за спътникова сигнализация, благодарение на която при евентуална кражба ще може да изпрати съобщение по електронната поща на собственика си.Освен това, в случай на кражба, Mitsubishi CA-MiEV ще може да съобщи и настоящото си местонахождение, като изпрати на собственика си точните координати. Системата има и друга функция - ще предупреждава своя водач за възникването на извънредно произшествие. Какво имат предвид под това определение, от Mitsubishi Motors не уточниха. Знае се обаче, че машината и нейният собственик могат да бъдат в постоянна връзка с помощта на смартфон или таблет. Така водачът ще може да пуска от разстояние климатичната система или парното на колата. Освен това ще получава данни за нивото на заряд в акумулаторите на CA-MiEV.Самият концепт разчита на електромотор с мощност, равна на 108 к.с. Енергията се съхранява в литиево-йонни батерии с капацитет 28 кВт/ч. С едно зареждане CA-MiEV може да измине 300 км. Засега от Mitsubishi Motors не съобщават колко време е нужно за зареждането на батериите. Освен CA-MiEV японците показаха в Женева и предвестника на новото поколение на пикапа L200 (на последната снимка). Моделът се казва GR-HEV и разчита на комбинация от дизелов двигател и два електромотора.Снимки: Mitsubishi Motors

Тагове: mitsubishi ca-miev
fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 11 години )
    ... а през останалото време ще изпраща спам ;)
  • #7
    RS1600 ( преди 11 години )
    Хихи, голям майтап. Че кой ще го краде този автомобил, нали веднага ще го хванат нещастния крадец, защото:1. Това е единственият такъв автомобил в целия град.2. Няма как да се отдалечи на повече от няколкостотин километра в следващите 24 часа...Но отмъстителния собственик винаги може да надуе парното дистанционно през лятото, та да се гърчи крадеца.Това за майтап. Пожелавам успех в еликтрификацията.
  • #6
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Като започнат забраните за достъп на пушещите "трактори" с кожени салони до градските центрове, ще почнат ел колите най-много да ги "крадат".А дизелаците ще могат да се събират на околовръстните шосета и да си мерят ауспусите на кой е най-голям :)
  • #5
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това пък кой ще го открадне!?Само Дошо в пристъп на помрачение след дълго взиране в постера със стар Civic на стената.
  • #4
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    SMS:"Непознат ме опипва по вратите и отпред-по капака!Все още нищо друго не ми прави"
  • #3
    Електрическо Mitsubi ( преди 11 години )
    "Откраднаха ме."..."В Русия съм, в Русия съм..."
  • #2
    Иво ( преди 11 години )
    Харесва ми! Разбира се ако имах възможност бих си взел TESLA MODEL S!
  • #1
    Илиянски ( преди 11 години )
    Дизайна много наподобява Prius
fallback
Последни