fallback

Властите в САЩ разследват и Ford за неверни данни

Агенцията за защита на околната среда проверява разхода на хибридите на компанията

Американската федерална агенция за защита на околната среда (EPA) започва разследване срещу концерна Ford, съобщи агенция Reuters. Причината е разлика между съобщените официално показатели за разхода на гориво на хибридните модели на марката и получените от независими тестове резултати.През миналата седмица изданието, защитаващо правата на потребителите - Consumer Reports, публикува резултатите от собствени тестове на 18 хибридни автомобила. Най-голяма разлика между обявения от производителя разход и получения от изпитанията на независими експерти е при Ford Fusion (на снимката) и C-Max. От производителя твърдят, че двете машини могат да изминат по 47 мили с галон гориво (5 л/100 км), а полученият от тестовете резултат е съответно 39 и 37 галона (6 л/100 км и 6.35 л/100 км).Представители на Ford обявиха, че с готовност ще участват в разследването и обясниха разликата в резултатите с различен тип на шофиране. От концерна допълниха, че някои собственици на автомобили от тези два модела са постигнали дори по-добър резултат от 47 мили с галон.По-рано тази година EPA откри сериозни разминавания в разхода на гориво на 13 модела на Hyundai и Kia, обявен от производителя. Наложи се корейските автомобилни производители да се извинят пред американските си клиенти и да възстановят разходите по изхабеното допълнително гориво.Снимка: Ford

Тагове: epa
fallback
  • #9
    бъчо ( преди 11 години )
    @Ime, Вместо 308 на мода сега е 301, което си е 208 с багажник и удължена база. По-бедно оборудване и окачване специално за нашите дупки. Поне така твърдят от АБ. Цена колкото базова Фиеста. И Пежото е доста базово, като няма дори управление на музиката от волана. Все пак има БТ и USB.
  • #8
    бъчо ( преди 11 години )
    Сещам се, когато навремето бях абониран за За Рулем, как руснаците очрниха тия данни, давани от западните производители. Макар всичко да бе малко на политическа основа, на Самарата и даваха 5.7 при 90 км/ч и около 8 л/100 в града. Гореше си толкова. Не знам някой навремето с Жигула да е споменавал, че му гори повече от 8 л/100 км. Е, сигурно има и такива, но ако пък се погледне дадения разход на тия автомобили се вижда, че на хартия дори им дават повече!
  • #7
    бавареца ( преди 11 години )
    от как въведоха тоя измислен европейски цикъл - всичко се изкриви. преди време си пишеха - при 90км/ч, при 120км/ч и на градско - всичко бе ясно. няма как да излъцеш колко гори при 120 - всеки може да го види на борд компа. трябва да ги задължат пак да дават тези данни.
  • #6
    Ime ( преди 11 години )
    М не, 308 ми трябва. Човека се колебае между Фиеста и 308, но вика, ако скоро излиза нов модел по- добре него да вземе.
  • #5
    бъчо ( преди 11 години )
    Само японците казват долу горе верни данни или поне двигателите им са доста по-икономични от очакваното. При европейците, за да постигнеш икономия, трябва да галиш *** на газта и да караш колкото се може повече на пета предавка. Това е изнервящо не само за останалите участници в движението, а и за самия водач.
  • #4
    бъчо ( преди 11 години )
    За фейслифта на Фиеста пише в днешния ( вчерашния за София) брой на Ауто Билд. Излиза догодина с 4 нови 3 цилиндрови мотора( 65, 80, 100, 125 к.с.) и един нов дизелов със 75 к.с. За Пежо 308...може би питаш за 207? 208 вече е на пазара. А по темата...крайно времне е някой да хване производителите за гушата, че все се оправдават с методиката. В Европа никой не се наема и нещата си вървят така открай време. Казват 5 на сто, слагаш поне литър и половина отгоре, ако искаш да караш нормално.
  • #3
    Ime ( преди 11 години )
    Абе да ви питам, че ви сте по в час- да знаете дали се канятт скоро да изкарваат нв модел на Фиеста или Пежо308?
  • #2
    Вал ( преди 11 години )
    Незная в Европа, но в Бг..... Колкото по ни лъжат, толкова повече вярваме - велика нация!!!
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    А в Европа за разход 5 литра над обявения на никой не му минава през ума да се оплаква. Кой ли е глупавия?
fallback
Последни