fallback

Toyota пуска две нови марки за Китай

Излизат на пазара още догодина

Toyota Motor Corp. ще последва примера на други автомобилни производители от Япония и ще се възползва максимално от необятните възможности, които предлага бързоразвиващият се пазар на автомобили в Китай. Това ще стане още догодина с пускането на две нови марки, които са предназначени специално за азиатската страна, разкри Хироджи Ониши, старши мениджър в Toyota.Новите брандове ще бъдат джойнт-венчър с някои от партньорите на Toyota в Китай. Към момента японците работят с FAW Group и Guangzhou Automobile Group Co, но Ониши не пожела да разкрие с коя от двете компании ще се разработват моделите на новите марки. Подобни брандове, които се предлагат изключително в Китай, вече имат Nissan Motor Co. и Honda Motor Co. В четвъртък от Nissan заявиха, че китайската им марка коли - Venucia, се радва на успех и до две години ще има в моделната си гама напълно електрически автомобил. Достъпната марка Venucia, която е създадена съвместно с Dongfeng Motor, вече предлага два модела в Китай.

Тагове: toyota
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 11 години )
    В комунистически Китай всичко се дерижира от партията майка.Едва ли бедния китаец го интересува спора за някакви необитаеми острови,че чак да пали и руши завода в който работи и изкарва прехраната си.Всеки разумен човек го разбира това.Тойота предприемат този ход заради гореизброените причини и заради това,че явно са принудени във фирмите за Китай да има китайско присъствие.Така хем Тойота ще си продава продукцията,хем в нея ще има китайско участие,за да не се получават конфликти.
  • #2
    Анонимен ( преди 11 години )
    хитър ход, след като китайците спряха да купуват Тойоти, след като взеха да ги трошат по улиците и да палят магазините на Тойота, японците ще се опитат да им пробутват моделите си под други марки, вероятно с китайски имена, за да се опитат да заблудят китайците че не им пробутват бараките си и че същност това не е скапана тойота а хубава марка. хитро.
  • #1
    Анонимен ( преди 11 години )
    BOKLUCI
fallback
Последни