IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi SQ5 получи и бензинов двигател

Спортният кросовър вече ще разчита на V6 с мощност 354 к.с.

Audi SQ5 получи и бензинов двигател

„Напомпаната” модификация на кросовъра Audi Q5 вече ще разполага и с бензинов двигател. Автомобилът бе представен през лятото по време на състезанието „24 часа на Льо Ман” и досега се предлагаше само с би-турбо дизелов мотор с обем 3.0 литра и мощност 313 к.с.
Audi SQ5 получи и бензинов двигател
Новата версия ще разчита и на 3.0 литров бензинов агрегат V6 TFSI. Мощността на двигателя е 354 к.с., като според предвижданията на производителя от Инголщад ще може да ускорява возилото от 0 до 100 км/ч за около 5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път до 250 км/ч.

По-рано се предполагаше, че моторът ще има мощност 333 к.с. С толкова разполагат моделите на Audi, на които се поставя този двигател - S4 и S5. Очаква се бензиновата версия да се предлага единствено на пазари като този в САЩ, където дизелите не са достатъчно популярни. Стойността на модела ще бъде около 60 000 евро.

0 от 500