fallback

Ford Focus 1.0 EcoBoost постави 16 световни рекорда за скорост

Със специалното участие на Яри-Мати Латвала.

Цели 16 световни рекорда за скорост постави новия Ford Focus 1.0 EcoBoost, който имахме удоволствието да излитаме преди няколко дни. Автомобилът, чиято основна мисия е да бъде икономичен, доказа, че може да бъде и достатъчно пъргав. След нас, във възможностите на трицилиндровия двигател се убеди и звездата на Ford от Световния рали шампионат Яри-Мати Латвала, който беше част от събитието на пистата СЕРАМ в Монтефонтен, Франция. На трасето в продължение на 2 дни Латвала и 8 журналисти от Франция и САЩ тестваха 3 автомобила Ford Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател, като успяха да поставят 16 световни рекорда за скорост на ФИА за дистанции, вариращи от 1 км до 4 104.7 км „Този малък двигател надскача категорията си,“ сподели Латвала, който управлява Ford Fiesta RS WRC с 304 к.с. „Рекордите доказват, че Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател може да бъде много забавен за шофиране – както и много икономичен автомобил.“ Трите автомобила Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател поставят световни рекорди в класа за под 1.0 литър в категориите за 1 км и 1 миля от място и летящ старт; за най-високата средна скорост за дистанции между 10 км и 4 104.7 км. Автомобилите поставят още рекорд за най-висока скорост в продължение на 1, 6, 12 и 24 часа, сочи официалната информация от Ford. Подробности за рекордите може да видите на таблицата долу* Всички рекорди са обект на хомологациите на ФИА в категория В (серийно производствени автомобили), Група 1 (4-тактов двигател), Клас 5 (двигатели между 850-1000 куб.см).

Тагове: ecoboost ford focus
fallback
  • #27
    Радослав Младенов ( преди 11 години )
    Аз лично имам вече второ мондео от 1995-та година Дизел е както и първото, първото успя да изкара само 673845 километра без да иска някакви големи ремонти по двигателя този за сега е на 200 000, така че аз съм много много много доволен от двигателите на форд ИЗДЪРЖЛИВИ НА ТЕРОРИЗИРАНЕ са.
  • #26
    RS1600 ( преди 11 години )
    Не виждам какво сте се загрижили за издръжливостта. Обработването на металите и механиката напреднаха неимоверно през последните 15 години. Съвременните коли гълтат пробег с лекота, стига да се поддържат смислено.Виждал съм Фокус (1.8 дизел) на 780 000 км. и това беше преди няколко години. Сигурно вече е подминал милион.А Форд се представя отлично в продължителните тестове на АБ, както и в класациите на TUV и DEKRA. Аз вярвам на тях и на опита си, вие ако искате вярвайте на евтини лафове.
  • #25
    Triforce ( преди 11 години )
    Това беше метафора за 300 хиляди километра. Плюс това едно е 6.0 мотор на 300 хилки и 1.5 мотор на 300 хилки. Единият има живот 4 пъти по толкова, а другият е изпята песен. Това ми беше мисълта, а не, че няма. Имахме Деу 1.5 и изкара над 340 000 км., но се усещаше, че мотора е леко уморен. Въпросното Деу още го карат и сигурно вече е над 400 000 км. Но едва ли ще си пълни километража, както едно време :)
  • #24
    MOZZART ( преди 11 години )
    Henry Ford е бащата на автомобила, няма друга марка с толкова на брой и толкова легендарни модели. Ford GT и до днес държи рекордите по идиотоустойчивост в дисциплината 0 - 200 мили/ч - 0. Другите вайпъри скайлани и пр. измислени ПАРКЕТНО-БУТАФОРНИ резачки плюят бутала и гарнитури на поразия!По темата: хората взеха да карат коли с двигатели от ярмомелки и сенокосачки, докато не им дойде акъла да минат на електромагнитно суперзадвижване с по 17хил. оборота/min, сиреч на 3-фазен ТОК!
  • #23
    Вагнер ( преди 11 години )
    Както казах от първи пост, ха а ха х ах ахаха ха ха хах ха хах аааааа Форд....
  • #22
    Анонимен ( преди 11 години )
    Опа,моя грешка,почват от 150000км,има доста трябва да се поразровиш,а и такситата стават за пример.
  • #21
    Анонимен ( преди 11 години )
    Triforce,влизаш в Mobile.de и напиши във пробек над 300000км, и ще видиш колко ав.марки ще излязат.
  • #20
    Анонимен ( преди 11 години )
    E,ако Мерцедеса е Sкласа на 15год.(с газово) може.
  • #19
    Triforce ( преди 11 години )
    Като направи 300000км,да напишат пак впечатленията си.----------------------------Това няма как да стане! Само моторите на БМВ, Мерцедес, СААБ и Хонда изкарват по толкова :D
  • #18
    Анонимен ( преди 11 години )
    А за най-висока скорост с включено стълкомиещо и първа скорост на чистачките на дистанция 10 км, изминати преди обед във вторник няма ли рекорд?На Латвала името му ще го пишете в една статия със съкращението WRC когато успее да се вреди поне веднъж от Sitroen.
fallback
Последни