fallback

Volvo призовава за инвестиции в електрическите автомобили

Шведската компания иска данъчни облекчения за собствениците на еко коли

Volvo Car Corporation предупреди, че планираните от ЕС съкращения на емисиите въглероден диоксид в природада могат да се окажат нереалистична цел. Като причина шведската компания изтъква липсата на достатъчно информация у хората за това как техните автомобили влияят върху околната среда. Затова президентът на Volvo Стивън Якоби реши да се включи в годшиния семинар на европейската автомобилна индустрия в Брюксел. Там той изнесе притеснителни цифри и факти за вредните емисии в природата, като апелира за по-големи инвестиции в електромобилните технологии в бъдеще. 

Тагове:
fallback
  • #4
    Ще стане ( преди 12 години )
    През 2011г. във Великобритания регистрациите на електромобили са се повишили с близо 700% спрямо предходната 2010г., по данни от Дружеството на производителите и търговците на автомобили (SMMT).
  • #3
    Анонимен ( преди 12 години )
    Германия е една от държавите които не предлагат АБСОЛЮТНО НИКАКВИ облекчения на електрически или хибридни возила.Пълен срам.Иначе се пишат на много зелени,ама,като стане на въпрос за еко технологии,които те нямат веднага се дърпат.Побутват си компаниите да правят тракащи и замърсяващи дизели и хич не ги интересува.Дори акцизите на дизела са доста по-ниски и дизеловото гориво в Германия е доста по-евтино от бензина.По този начин правят мечешка услуга на автомобилните си компании.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    В новите технологии и иновативната дейност продукти представят само японците. Немските марки тракат с дизелчета и замърсяват със сажди. Хубаво е,че Волво са по-напредничави от германските си колеги,които само лежат на стара слава със стари технологии. Толкова са им некадърни германските инженери.
  • #1
    :) ( преди 12 години )
    "В много държави все още няма дори данъчни облекчения за собствениците на еко автомобили абсолютно недопустим факт според президента на Volvo"Кои ли са тези държави :DИначе да, цените все още са трудно поносими, а няма как самия производител да продава на загуба. Трудно е с новите технологии и иновативната дейност.
fallback
Последни