fallback

И ЗАЗ пуска нов модел на пазара

Седанът Vida е копие на Chevrolet Aveo

В средата на февруари Запорожкият автомобилен завод пуска в производство новия евтин седан ЗАЗ Vida, който на по-късен етап ще получи и версия хечбек. Като цяло Vida e Chevrolet Aveo, носещ фирменият знак на ЗАЗ.От своя „донор” новият украински автомобил се отличава само по емблемата, както и по някои елементи от вътрешното бзавеждане. Машината ще бъде снабдена с двигатели на General Motors с обем 1.3, 1.4 и 1.5 л, а като допълнителна опция ще се предлага автоматична скоростна кутия. До края на месеца предстои да излезе предварителната серия и след като тя поучи сертификация, ще започне и серийното производство.Планира се годишното производство на 10 000 нови автомобила, но все още не е известна тяхната цена. Знае се, че тя ще бъде малко по-висока от тази на моделите ЗАЗ Lanos и ЗАЗ Forza, които се произвеждат в същото предприятие. Същевременно Vida ще бъде по-евтин от Aveo, който също се сглобява в Запорожието. Интересното е, че новият модел ще се продава на само в Украйна, но и на международните пазари. 

Тагове: general motors vida aveo
fallback
  • #5
    Rado ( преди 12 години )
    ЗАЗ - Заплаха за Автомобилите на Запад искам ЗАЗ 968 обновен виж те трабанта как са го направили искам и ЗАЗ така
  • #4
    Анонимен ( преди 12 години )
    Баща ми караше ЗаЗ 968, свако ми също, аз карах 5 години ЗаЗ 968М и общо взето ако се продаваха новички в България, бих си взел такава машина. Ц, ц, ц...докъде са я докарали :)
  • #3
    Анонимен ( преди 12 години )
    S edna prili4na cena, pak e variant za niakoi.
  • #2
    Анонимен ( преди 12 години )
    много ме кефеха ЗАЗ-китедано имат тази линия и сега ... ама май няма да еособенно дупките за въздуха на задните калници ... много яко . порше пасти да яде пред ЗАЗките
  • #1
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тия нали Деу ги продадоха на китайците Chery защо пак правят техни коли
fallback
Последни