fallback

Ferrari Millenio е дело на 27-годишен сърбин

Футуристичната кола залага на материал, който е по-лек и по-здрав от карбона.

27-годишния сръбски дизайнер Марко Петрович представи изключителен концептуален автомобил. Ferrari Millenio, както вероятно предполага името му, е футуристична спортна кола, използваща материали и технологии, които най-вероятно ще видим в автомобилната индустрия след десетки години. Концептуалното Ferrari Millenio се задвижва от два електрически двигателя, които черпят енергия от слънцето, чрез слънчеви панели или от електрическата мрежа, посредством безжично зарядно устройство. Тялото и конструкцията пък залагат на материалът "buckypaper", който представлява тънък пласт от съвкупност от въглеродни нанотръбички, които са около 50,000 пъти по-тънки от човешкия косъм. По-важното е, че този материал е значително по-лек и по-здрав от стоманата или от въглеродните влакна (карбон). Марко Петрович описва своето творение като микс от сложни материали, технологии и дизайн. Насладете му се в галерията от снимки.

Тагове: ferrari millenio
fallback
  • #8
    1! ( преди 12 години )
    изразявайки се като хамериканец бех казал само CooL ! Обаче аз съм си чист българин и ще кажа ,че ми допада, но като концепт,подобно на Ситроен метрополис Алфа ромео pandion това са модели за окото и въртящ се подиум. Не ,че немогат да бъдат произведени и да предизвикат фурор ,но пазара ще ги накаже! А в днешно време пъченето на мусколи се наказва жестоко!
  • #7
    Batito ( преди 12 години )
    Браво, Марко!
  • #6
    Анонимен ( преди 12 години )
    Писна ми от тия космически кораби. Къде отидоха хромът, дървото и кожата?
  • #5
    ... ( преди 12 години )
    Колата на Батман.
  • #4
    jok ( преди 12 години )
    Твърде бутафорни елементи за Ферари,там търсят изчистени линии.
  • #3
    Иван ( преди 12 години )
    Може да се каже, че това е поглед в бъдещето. Дизайна е космически !
  • #2
    СМ ( преди 12 години )
    Наистина е красива и малко прилича на маратонка.. :)
  • #1
    ivojuve ( преди 12 години )
    Не знам какъв е смисъла да подобни "разработки".На това най-вероятно и прототип дори няма да му направят и ще си остане само на скица...а за серийно производство и дума да не става.
fallback
Последни