fallback

F1 – Honda ще прави V6

Има вероятност Honda да се завърне във F1 през 2014.

Според изявление на германското издание  Auto Motor und Sport до една година Honda ще се завърне във Формула 1 като доставчик на двигатели за  McLaren.Японският производител напусна F1 през 2008, когато за последно се състезаваше със собствено шаси и двигател. След това техният отбор бе купен и възникна тимът Braun, който малко по-късно стана собственост на  Mercedes. Твърде вероятно е през 2014-та  година Honda да замени сегашния доставчик на двигатели за  McLaren -  Mercedes. Немските журналисти припомнят, че договора между McLaren и  Mercedes приключва след година и мениджърите на британския тим трескаво се ослушват за алтернатива.През 2014 според новите правила ще бъдат допуснати турбо  V6 мотори, което е добра перспектива  Honda и  McLaren да си припомнят славното минало от преди 20-25 години, когато двете марки, обединени в един отбор спечелиха последователно четири титли между 1988 и 1991. Висш служител е потвърдил, че  Honda се подготвя за завръщане с турбо V6 , но се чака „зелена светлина“ от ръководството.Иначе и през 2013 тимът от Уокинг, който неотдавна беше партньор на Mercedes ще ползва техните настоящи 2.4-литрови V8 агрегати. 

Тагове: braun
fallback
  • #8
    Honda Man ( преди 12 години )
    ha dano!
  • #7
    бавареца ( преди 12 години )
    виждам я естествено, но мишо с мера не разбрах защо е там
  • #6
    fan ( преди 12 години )
    "бавареца" да не би да имаш проблеми със зрението? Не виждаш ли снимката на "McLaren-Honda"?
  • #5
    бавареца ( преди 12 години )
    а снимката е на мишо с мерцедес... цяла статия за хонда и макларън и накрая сника на мишу с кола правена от браун 2г селд като хонда се отказаха...
  • #4
    бавареца ( преди 12 години )
    не трябва ли от 2013та всички да са с турбо мотори. без исключения. само догодина карат със сегашниете 2,4л мотори, а от 2013та V6 турбо. ???
  • #3
    бб ( преди 12 години )
    ...когато въпросът беше не кой отбор ще е победителят, а кой от двата Макларана ще е първи. За жалост няма как да се върне легандата - великият Айртон Сена.
  • #2
    бб ( преди 12 години )
    Всъщност тимът на Хонда във Ф1 направи колата с която Браун спечели световната титла в сезона след като Хонда се отказа. Защо се отказаха не можах да разбера. Те най-накрая имаха колата с която да спечелят титлата и точно тогава се отказаха. Ако намалят кубатурата на двигателите във Ф1 Хонда ще има предимство. Ще бъде във свои води - малки, но мощни двигатели. И са намерили точно с кого да се кооперират - дано се завърне легендарният тандем Макларън-Хонда, като преди време, когато въпросът беш
  • #1
    fan ( преди 12 години )
    На втората снимка- НАЙВЕЛИКИЯ АЙРТОН СЕНА!!! "***" как :"...до една година..." а става въпрос за 2014?!!?!
fallback
Последни