fallback

Първи снимки от Lada Granta

През уикенда в интернет се появиха първите снимки от новия модел на Lada, наречен Granta.

Изданието AutoNews публикува две снимки на модела, чието серийно производство започва от септември тази година.
 
 
Вече е известно, че новият модел ще се прави на платформата от Lada Kalina и ще замени класическия модел на Lada-2105/2107, произвеждан повече от 4 десетилетия.
 
В АвтоВАЗ планират на година да произвеждат по около 400 000 автомобила от новия модел. По предварителни данни, базовата цена на автомобила в Русия ще бъде около 220 000 рубли (около 9850 лева).
 
Официалната премиера на Lada Granta ще бъде тази пролет, а пред широката публика ще бъде представен през август на автомобилния салон в Москва.
 
 
Ако Гранта се окаже успешен модел в Русия, има вероятност нейната платформа да се използва и при евтини модели на алианса Renault-Nissan.
 
Според предварителни и неофициални данни, моделите на алианса, които ще се правят на платформата на Lada Granta ще имат цена по-ниска от 10 000 долара. Тяхното производство ще бъде също в завода на Lada в руския град Толиати.
Тагове:
fallback
  • #31
    хе хе ... ( преди 12 години )
    ЗА 10000 лв ..я взимам....добра е, лъскава е, евтина е, ще мога да си я оправям сам ...няма да ме е страх като я блъскам по БГ пътищата ...абе с две думи като жена ми
  • #30
    hrussia ( преди 12 години )
    Поредният руски парадокс на съвременен автомобил.
  • #29
    Анонимен ( преди 13 години )
    като нямат машините, за да изпълнят хубавия дизайнерски проект, да спрат да произвеждат или да си купят нови машини.Но не, трябва да се поддържа имперския манталитет - ние сме голяма държава, може и коли да правим (с малко остарели машини, концепции, но нашите ще ни разберат!:))
  • #28
    фитипалди ( преди 13 години )
    Лада *** ,па скара трябва да се казва ...
  • #27
    бояджията от толиати ( преди 13 години )
    изтървах си водката в боята за бронитеама няма страшно колегата ми даде от неговата
  • #26
    hhh ( преди 13 години )
    po dobre da bqha ostanali na predishnite modeli 5 i 7
  • #25
    kongo ( преди 13 години )
    za 2000 lv. stava
  • #24
    Анонимен ( преди 13 години )
    МНОГО ДОБРО!!!! Изглежда мощно, сигурно ще върти гуми на лед!!!
  • #23
    ( преди 13 години )
    Сега може и да ми налепите минуси, но тава, което ще ви кажа е самата истина. преди време се запознах с един дизайнер от Толиати. Човекът ми каза, че там наистина се правят качествени проекти, но когато те стигнат до производствения отдел, всичко се окепазява. Инжинерът казва- Ооо с нашите машини не можем да направим тези извивки на стъклата-Прас! Стъклата се изправят...Другият казва- И ние не можем да направим тези фарове....И т.н докато от проекта остане само спомен...
  • #22
    някой си ( преди 13 години )
    Руска Дачия
fallback
Последни