IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Спортният кросоувър става най-скъпият модел на чехите

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Чешкият производител Skoda разкри напълно спортната версия на кросоувъра си Kodiaq. Тя ще получи добавка RS към името си, като ще бъде и най-скъпият модел в гамата на марката. Като цена автомобилът няма да отстъпва дори на топ-версията на Superb с 280 к.с., както и на Octavia RS 245.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Задвижването на Skoda Kodiaq RS е поверено на най-мощната версия на 2,0-литровия TDI мотор с два турбокомпресора. Двигателят развива 240 к.с. и 500 Нм въртящ момент, като работи в комбинация със 7-степенна DSG-трансмисия и система за задвижване на четирите колела с възможност за заключване на задната ос.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Динамичните характеристики все още не са обявени, но се очаква кросоувърът да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и да развива максимална скорост от 230 км/ч. За сравнение, вариантът на Superb с 280 к.с. вдига 100 км/ч от място за 5,8 секунди, а топ-версията на Octavia – за 6,6 секунди.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

От стандарния Kodiaq версията RS се отличава по оригиналните 20-цолови джанти Xtreme (гумите са с размер 235/45 R20), светлоотразителя по цялата широчина на задната броня, различния преден въздухозаборник и черните елементи вместо хромираните. Светодиодните фарове влизат в стандартното оборудване на модела.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

В салона на поставени нови седалки с интегрирани подглавници, отсечен волан и метални педали. Виртуалният приборен панел е включен в базовото оборудване, като разполага с допълнителен „спортен” режим, при който показателите на оборотомера и километража се преместват в центъра на дисплея.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Освен това, Kodiaq RS става първият модел на Skoda, който разполага със система  Dynamic Sound Boost. С нейна помощ колоните на аудиосистемата създават у шофьори и пътниците илюзия за агресивен звук на двигателя.

Skoda Kodiaq RS бе разкрит напълно

Продажбите на кросоувъра Skoda Kodiaq RS стартират веднага след премиерата в Париж. Цената на модела ще бъдат подобни на тази на Volkswagen Tiguan Allspace с дизелов мотор с 240 к.с. в ниво на оборудване Highline. В Германия този модел струва 46 600 евро.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda kodiaq kodiaq rs
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    видяхме го - сега да го закрият отново :О
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    до: ВАГи-на-ла ( преди 5 години )
    Хахаха ВАГииии, пак бълнуваш и пак медикаментите си ги забравил. Това, че е неделя не значи, че не трябва да ги пиеш! Всеки ден ВАги, всеки ден през празници и неделите също. Дохтора не ти ли каза?Каква 80-та, какъв Гюнтер, какъв къмпинг бе неврастеник? Роден съм 1979 г. и през живота си на къмпинг не съм бил. Виж твоите спомени от въпросният къмпинг и Гюнтер с мустачките не ни ги пробутвай! Това са си лично твои спомени и нас не ни засягат! Какво сте правили и как сте мърсували не е интересно!
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не по-жалки от компанията майка обаче.Всъщност всичките простотии идват он ПопФолк с Ваген, а не точно от Шкода.Между другото единствената марка, която си заслужава донякъде парите от селската група е точно Шкода. Б0к.лук е и тя, но поне плащаш по-малко пари, т.е. си вземаш по-евтин шит.
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Разкрит,...!!!... сякаш на някой му пука. Шкода сами вдигат пушилка около себе си. Жалки са!
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Само дето румънската АЕЦ е строена от канадци с реактори Канди които са канадски.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Info ( преди 5 години )
    Ако се зачетеш на подходящо място, всъщност абревиатурата си е точно RS. V не е към тази абревиатура и самите модели, дори в описанията про дилърите са си именувани като RS. Всичко тва е по и формация от Skoda AutoПоздрави!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аутокомедията, на Шкода спортните модели не са RS, а са VRS. Вгледайте се в логото и ще видите че V e в червено.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно французите бяха най-големите противници на нашата АЕЦ, защото построиха АЕЦ в Румъния и трябва да му избият парите. ние продавахме на румънци и турци евтин ток, както от време на време за Гърция и Сърбия. Та французите се намесиха на пазара на тока в региона, накараха ни да си закрием мощностите, за да могат техните да работят. И то техния АЕЦ го построиха в такава земетръсна зона, че трябва много да се молим да не удари силно земетресение, че тогава Чернобил ще ни се види,като детска игра
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Мдам много произвеждат толкова че тока им е по скъп от френският.Така произвеждат че в Германия отново отварят въглищни мини затворени през 19-век и изселват цели села.Връщат се немците там откъдето са се пръкнали 1871-ва!Германската държава и "нация" са пародия на човешкият род някакво недоразумение и грешка заложена при оформянето на Вселената.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    комедиантите режат.. ( преди 5 години )
    едно постваш - съвсем друго излиза ...