IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи новото A7 Sportback

Луксозният модел е получил платформата и системите на флагмана A8

Audi представи новото A7 Sportback

Премиум-брандът Audi представи официално новото поколение на модела си A7 Sportback, чиито продажби ще стартират в началото на 2018 г.

Audi представи новото A7 Sportback

Лифтбекът е изграден на платформата MLB Evo, която е използвана и за показания неотдавна флагман на марката A8. От него са взети и повечето компоненти и системи. Двата автомобила обаче няма как да бъдат объркани, тъй като A7 следва стила на своя предшестеник, като има същия полегат покрив и дълъг капак на двигателя.

Дължината на новото Audi A7 Sportback e 4969, широчината – 1908 мм и височината – 1422 мм. По този начин автомобиът е с 5 мм по-къс, с 3 мм по-тесен и с 2 мм по-висок от предишната генерация. В същото време разстоянието между двете оси е увеличено с 12 мм и достига 2926 мм. Това е освободило повече място за возещите се отзад пасажери – с 21 мм.

Машината се предлага с 4 версии на окачването. В базовата то е със стоманени пружини, а при спортната клиринсът е намален с 10 мм. Следват версия с пневматична система, който изравнява накланянето на каросерията. При топ-варианта окачването отново е пневматично с адаптивни амортисьори и активен заден диференциал.

В стандартното оборудване на новото Audi A7 Sportback влиза система за адаптивно кормилно управление. Като опция клиентите могат да получат шаси със завиващи задни колела. При ниска скорост задните гуми се завъртат до 5 градуса в обратна посока, което позволява намаляване на радиуса на завиване с 1,1 метра. При скорост над 60 км/ч задните завиват в същата посока като предните и така колата е по-стабилна.

Новото Audi A7 Sportback ще се предлага с 6-цилиндров бензинов мотор 3.0 TFSI, развиващ 340 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия S tronic и система за задвижане на четирите колела quattro ultra. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди. За някои пазари моделът ще бъде достъпен и с 2.0 TFSI двигател с 245 к.с.

За лифтбека е предвидена и версия с „мек” хибрид MHEV, която е оборудвана със стартер-генератор. При скорост между 55 и 160 км/ч системата „гаси” двигателя и така автомобилът се движи по инерция, постигайки разход от 0,7 л/100 км.

Моделът има и интелектуална система „старт-стор”, който се активира автомоматично, след като автомобилът отпред потегли. Новото Audi A7 Sportback разполага и със система за автопилот, която се активира от салона. Автономният режим на придвижване работи при скорост до 60 км/ч.

Освен това автомобилът може сам да излиза от гаража или да влиза в него, като това става с помощта на специално приложение за смартфон. Машината също така може да следва самостоятелно лентата на движение, като за това отговаря интелектуалният круиз-контрол. Той на свой ред работи с помощта на 4 радари и камери, и 12 ултразвукови датчици и лидари.

Производството на новото Audi A7 Sportback, моделна година 2018, е съсредоточено в завода в Некарсулм (Гер). Минималната цена на лифтбека в Германия е 67 800 евро.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi a7 sportback
0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И както винаги пасмина неподготвени дават мнение. Кисело ли е гроздето което е недостижимо? Кофти. Форд? За Фокуса нали сте го чували? Има много премиум марки и Ауди е една от тях, и отново представят нещо добро. Насладете се, не киселейте...
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтия иска задницата да стърчи, подобна на една негова роднина от женски пол.
  • #18
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Тия ... ( преди 6 години )
    пак са натоварили 20 торби цимент в багажника, та задницата увиснала като на бито магаре!
  • #17
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе тези защо не питаха жълтия професор-гей как се прави кола.
  • #16
    7 rate up comment 8 rate down comment
    VAG Brother ( преди 6 години )
    Милионерски красива кола ,тия от долу- карайте си кочините и не коментирайте
  • #15
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Грозно.
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както знаете в БГ много силно се обръща внимание на външността. Така, че ако човека е с ново лъскаво Ауди всичко е точно. Сега колко е надеждно, колко ще изкара, колко гори това са подробности. Важното е в Студентски град на дискотеката да сме с новото А7 и студентките да припадат.
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Че са ни ниски доходите не е лъжа, но още по-малка лъжа е, че цената на този набеден премиум е неадекватно висока дори и за западните стандарти. Погледни други подобни предложения от други марки и ще разбереш! Тук имаме една кола без екстри на фантастично висока цена. За качеството и надеждността няма да говорим, защото и там нещата не са съвсем наред. Другото е, че под лъскавата опаковка получаваш техника от бюджетна марка. Пестят от всичко, а цените космически.Явно немския картел е в действие!
  • #12
    8 rate up comment 6 rate down comment
    off_line ( преди 6 години )
    Ford Fusion is that you!?
  • #11
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "67 800 евро минимална цена?!?!?!?Това за 4 цилиндрова изпилена моторетка и голо, като пушка?!Като му туриш малко екстри, по-нормален двигател и цената отива на над 100к евро.Браво бе аЛуди! Вие наистина сте луди! Не повече обаче от феновете ви."Не са виновни от Ауди, че доходите ни са ниски!