IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Ford Fiesta ST ще чупи рекорди по мощност

Очаква се хот-хечът да получи 1,0-литров мотор с над 200 к.с.

Новата Ford Fiesta ST ще чупи рекорди по мощност

Новото поколение на Ford Fiesta е една от най-очакваните премиери в следващите месеци, като вече се появяват сведени за популярния хечбек. Той ще излезе и в спортна версия – ST, която ще предложи нещо невиждано до момента в автомобилостроенето.
Новата Ford Fiesta ST ще чупи рекорди по мощност
Бъдещият хот-хеч ще бъде оборудван с 1,0-литров бензинов двигател, който ще развива над 200 к.с. Досега подобно съотношение между обем на двигателя и конски сили предлагат единствено спортни мотоциклети като BMW S 1000 RR, MV Agusta F4 RR и Yamaha YZF-R1, но при масовите автомобилни марки такава машини няма.

Във Ford са решили да променят това и при следващото си поколение Fiesta ST ще получи 1,0-литровия мотор EcoBosst, който в момента се поставя на болидите от Formula Ford. Това разкри пред Auto Express един от топ-мениджърите на европейското подразделение на марката Дарън Палмър.

При състезателните болиди мощността на малкия агрегат е над 200 к.с. Големият проблем в случая е надеждността на мотора, който при участие в надпревари на писта бързо изчерпва ресурса си. Според Палмър обаче инженерите на Ford могат са се справят с това предизвикателство, като от огромно значение ще бъде и ролята на производителите на моторно масло, тъй като при състезателните болиди то се сменя много по-често.

Очаква се стандартната Fiesta да се появи пред публика в началото на 2017 г. Версията ST на свой ред ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Снимка: Ford

Тагове: fiesta st ford fiesta
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 7 години )
    fiestata nqma ni6to ob6to s amerika tapanar pravqt q v kioln
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Corsa OPC, Clio RS... даже и някаква спортна Киа имаше са за предпочитане пред това пренапомпано миксерче. С 1 литър идват само натуралните сокове! :)
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    До Пацо ( преди 7 години )
    Това Non-Aspirated дето си го написал знаеш ли какво значи?Израза е Naturally Aspirated!
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Пацо ( преди 7 години )
    Редакторите пак дремят. Общо взето смешни сравнения и адска некомпетентност. Сравняват 1.0 Turbo на автомобил с 1.0 Non-Aspirated на мотоциклет :D Аз като обикновен читател, който не чете ревюта, не е вманиачен в автомобилната тематика и не се смятам за компетентен съм много възмутен!
  • #2
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За голф определено никога не бих ги дал. Не знам защо трябва да съм голфаджия, щото не харесвам Форд? Както би казал Ники Кънчев, желязна логика...Съгласен съм за Клио RS, изглежда ми най-доброто предложение в този клас.
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    1.0 200hp тоя свят накъде отива...Преди няколко години ако някой кажеше, че ще си купува резачка с 1.0 двигател щях да го помисля за луд.Определено никога няма да дам пари за подобна кола.