IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четвъртото поколение на Toyota Prius вече е сред нас

Законодателят при хибридите пристига с променен дизайн

Четвъртото поколение на Toyota Prius вече е сред нас

Заложилият основите на хибридните автомобили Toyota Prius се прероди в четвъртото си поколение, чиято официална премиера се състоя на автосалона във Франкфурт. Продажбите на хечбека в Европа ще стартират в началото на 2016 г., предаде пратеникът на Automedia.bg на изложението.
Четвъртото поколение на Toyota Prius вече е сред нас
Снимки: Automedia.bg

Моделът продължава традициите при задвижващия си агрегат, докато външният му вид е претърпял леки промени. Така новият Prius все повече заприличва на водородния Mirai, като явно целта на Toyota е да обособи „зелените” си модели в отделна група, която да се отличава и по дизайна си.

В салона на хибридния хечбек също има изменения. Традиционните прибори са заменени от сензорен екран, под който е разположен големия дисплей на мултимедийната система. Най-отдолу е поставен нов джойстик за управлението на трансмисията.
Четвъртото поколение на Toyota Prius вече е сред нас
Във Франкфурт е изложен най-простия и съответно най-слаб като мощност Prius. Той е оборудван с 1,8-литров бензинов двигател, електромотор и комплект никел-металихидридни батерии, които се зареждат с енергия, отделяне при спиране. Обявеният от производителя разход на гориво е 3,5 л/100 км, което е с 10% по-малко от този на предишната генерация.

Очаква се догодина семейството Prius да бъде увеличено с по-голям хечбек, както и с модификация, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

 

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Това ( преди 8 години )
    нещо верно прилича на някакъв откачен аниме-хентай!
  • #13
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Е, не мога да ви разбера масата писатели в този форум - едните все едно от всеки излязъл Приус получават процент (по-голям от на Тойода-сан), а другите все едно Волксваген навремето им е бръкнал в отходните тръби и още помнят болката. Да, двете нямат нищо общо, както и коментарите по-долу със статията. Моля, оставете си комплексите извън форума.
  • #12
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    E,Меган харчи 3.3/100 без да е скъпо струващ хибрид.
  • #11
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каквито са им аниметата, такъв и им е и дизайна на колите...
  • #10
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе като погледнем и другата статия, в която ВАГ иска до 2020-та да изкара нз си колко модела хибриди, то значи, че са само с около 10-15 години назад от Тойота, които имат пълна гама с хибриди и то вече доказани и работещи, а не такива, които са само на хартия хибриди, а харчат повече от нормален автомобил, както при ВАГ. Така че трайте Вагонетки и си водете записки как се прави! Браво на Тойота - увеличени размери и пространство и багажник и всичко, повече екстри и т.н. и по-ниско тегло!
  • #9
    8 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    грозно като смърта! Жалко това е емблематичен хибрид но този дизайн ще го убие.
  • #8
    15 rate up comment 15 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Колата е по-красива от повечето от вас,а и по-интелигентна!
  • #7
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    е не е красива като на ваг хибридите - дето ше излязат скоро-скоро - през 2020 година.А до тогава Тойота ще са продали само 20-30 милиона "грозни" хибриди муахахахахаха!!!!
  • #6
    28 rate up comment 20 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Poklonete se pred KRALIA I ZAKONODATELIA bedni golfadjii!!!
  • #5
    13 rate up comment 24 rate down comment
    Курт ( преди 8 години )
    Прилича на Закс.