IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три модела на GM влизат в сервизите

Сервизната акция ще засегне електромобила Chevrolet Volt, както и кросовърите Chevrolet Trax и Buick Encore

Три модела на GM влизат в сервизите

Концернът General Motors обяви, че започва нова сервизна акция, която ще засегне три модела. В сервизите са привикани 50 249 електромобила Chevrolet Volt, а продажбите на кросовърите Chevrolet Trax и Buick Encore са спрени до второ нареждане.
Три модела на GM влизат в сервизите
Проблемът при Volt (на снимката) е със софтуера на двигателя с вътрешно горене, който не се гаси, ако водачът е напуснал автомобила без да е натиснал бутона за неговото спиране. След като зарядът на акумулаторите падне под определено ниво, системата сама активира мотора, което може да доведе до инцидент.

До отстраняването на проблема ръководството на GM е взело решение да прекрати продажбите на нови Chevrolet Volt, а също така и на автомобили втора употреба от същия модел.
Три модела на GM влизат в сервизите
Що се касае до кросовърите Chevrolet Trax (на снимката) и Buick Encore, при тях проблемът е в кормилната рейка, чийто електрически усилвател се изключва заради повреда в запалването. Дилърите спират продажбите на двата модела, докато дефектният елемент не бъде подменен при всички произведени машини.

Снимки: General Motors

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    KУPвет де!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе шевролет глоквет не са лоши...
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    JD Power ( преди 9 години )
    Мижи да те лажем!
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точно това ми беше идеята. Не съм се заглеждал толкова подробно като теб, само ми направи впечатление, че като бранд Ситроен е в средата а Пежо в дъното предвид че са еднакви.Немците си купуват европейските класации, японците си купуват американските и верните фенове от двете групи вярват и се пенят колко са по-добри от другите
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че ти не разбра ли че JD Power прави само платени проучвания. Примери много. Примерно в топ 100 за най-надеждни коли, Сложиха Ай Го на Тойота на 3-то място по надеждност а Ситроен С1 и Пежо 1007 в дъното на класацията. Но всеки запознат знае, че и трите коли са всъщност един и същи автомобил с едни и същи двигатели, трансмисия, ходова част, ел. система... всичко, сглобяват се в един и същи завод от едни и същи работници. Пежо-Ситроен не са си платили рекламата. Друг пример Тойота 1 по надеждност на марките в проучване на JD Power а на последно място по марки е Сцион. Запознатите знаят, че Сцион си е Тойота, произвеждана в заводите на Тойота и марка създадена от Тойота, моделите на Сцион и Тойота се различават само и единствено по емблемата. Но Тойота не платили и за Сцион, тази година обаче са поплравили грешката. Точно в най-големия пик на атаки срещу Тойота, когато разбиха всички рекорди за сервизни акции, когато се водеха дела срещу Тойота, бяха и спрени модели в САЩ, 2,6 милиона клиенти на Тойота в САЩ съдиха Тойота а JD Power публикува проучване сред 50000 собственици на коли, и излезе, че собствениците на Тойота са най-доволни от марката! Какви 50000 души в САЩ собственици на примерно 100-200 марки си питал сред тях примерно 1000 са били собственици на Тойота пък не си попитал 2,6 милиона американци, които съдят Тойота? Все едно да чукнеш на 3 врати в някое село да питаш дали са доволни от управлението на Орешарски и да обявиш че народа е доволен от Орешарски а да не се попиташ десетките хиляди души тълпа пред народното събрание, което иска оставка на кабинета.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като гледате тази статия си спомнете, че според така често цитираната тук класация JD Power, GM е сред "най-здравите" марки И питам как може марката която според NHTSA има най-много сервизни акции да е номер едно по здравина.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    няма изненада ( преди 9 години )
    "All 499 Ferrari LaFerraris Purportedly Recalled for Fire Hazard"-за тези също!Междувремено тече сервизна акция Тойота и Фиат/Крайслер,но редакторите предпочитат да ни занимават с легени,на които можеш да миеш пода с маркуч. И нито дума за новото Порше 911 GT3 RS за новия прототип на Bentley и т.н.