IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проходимият Rolls-Royce няма да използва шаси на BMW

В компанията разработват универсална алуминиева архитектура

Проходимият Rolls-Royce няма да използва шаси на BMW

Бъдещият SUV модел на Rolls-Royce ще използва напълно ново шаси, което се разработва от инженерите на британската марка и няма да бъде споделяно с BMW, съобщава Automotive News.
Проходимият Rolls-Royce няма да използва шаси на BMW
Авторитетното издание цитира изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос, който уточнява, че въпросната платформа е изцяло алуминиева и ще бъде използвана за всички бъдещи автомобили на луксозната марка.

От алуминий ще бъде изработена и каросерията на проходимия Rolls-Royce, което ще позволи на модела да бъде сред най-леките в сегмента, каза още Мюлер-Отвос. И уточни, че някои компоненти за модела ще бъдат заети от бъдещото BMW X7, което трябва да излезе през 2018 г.

По отношение на дизайна на първия SUV на Rolls-Royce, изпълнителният директор на компанията заяви, че той в момента се финализира, като още през следващите месеци ще видим първите тестови прототипи на автомобила.

"Това ще бъде истински Rolls-Royce, с който обаче ще можете да отскочите от операта до Алпите", каза още Торстен Мюлер-Отвос.
Проходимият Rolls-Royce няма да използва шаси на BMW
От предишни информации се знае, че моделът ще бъде дълъг почти колкото Phantom (5842 мм) и ще представлява истински проходим автомобил. Очаква се, че той ще приеме името най-големия диамант в света Cullinan, а цените му ще стартират от около 275 000 евро.

*Неофициални изображения на дизайнера Theophilus Chin

0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Белия Господар ( преди 9 години )
    Кой се интересува от мнението на нация с 370 ойро средна работна заплата и 140 ойро средна пенсия? Тия автомобили се правят за свърхбогатите, а както вече много пъти беше споменавано, клиентите на горепосочената марка, сами натискат за подобен автомобил и естествено ще си го получат, а ние ще правим свободни съчинения по картинка и ще си караме 15 годишните голфчета и сивичета.
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    A.В.Торът ( преди 9 години )
    Можете да бъдете сигурни, че финалния продукт няма да е чак толкова зле. Тия неофициални изображения са само за да се джавкаме ние по форумите.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    мишоците да си траят ( преди 9 години )
    Много добър квадрат,е тва е колата с която можеш да изпъкваш...Мене ми харесва мноо и V12 от BMW , ще имаш супер як джип които може да навърже и да дърпа цялата конkurенция нали или????Които казва че това нещо е лоша идея е доста мека китка...
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    fullthrottle ( преди 9 години )
    Какво се получава-ни рак ни риба и то с части от БМВ.А хората които могат да си позволят Ролс ройс по-скоро ще си купят Фантом и един Рейндж Ровър за ежедневието.Просто звучи смешно с Ролс Ройс от операта до Алпите.Като гледам същото се случва и с Бентли за жалост.
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    на къде върви тоя свят след като RR твърдят че ще направят най-лекия SUV ...
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Гн. Генов ( преди 9 години )
    Аз лично ще се обърна към Роус Ройс и ще им кажа че бих дал 40 000лв за тази кола, като не държа да емблемите и ако успея да ги навия ще пиша пак.
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    TMIM ( преди 9 години )
    Отпред е страхотна, отзад - Ланчия.Вътре едва ли някой се съмнява, че ще е бижу.
  • #6
    40 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 9 години )
    Интересно какъв критерий за естетика може да има човек с коментар от 10-15 думи и минимум 6 грешки в него ?
  • #5
    6 rate up comment 26 rate down comment
    Вретимир ( преди 9 години )
    роуз ройс комби мухахах само фолцваген могът данаправът хубав и квалитетен суф
  • #4
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Гробаря ( преди 9 години )
    Катафалка та дрънка!