IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китаец плати автомобил със 150 кг. монети

Осем продавачи загубиха ден и половина за да преброят парите

Китаец плати автомобил със 150 кг. монети

Клиент на автосалон в Китай поиска да направи първата вноска за харесания от него автомобил с „дребни пари“, които носел в себе си. Дилърът се съгласил и в резултат на това получил 150 кг. монети, съобщава Daily Mail.
Китаец плати автомобил със 150 кг. монети
Куриозната случка се разиграла в автосалон в град Шицзячжуан, провинция Хейбей, където мъжът харесал един от изложените автомобили на стойност 51 800 юана (около 7400 евро). Той казал на дилъра, че ще направи първата вноска от 20 000 юана с дребни пари и след като продавачът се съгласил, излязъл от магазина.

Няколко минути по-късно клиентът се върнал с 4 черни чувала. Във всички тях били старателно опаковани монети с номинал 0.1 юана, имащи общо тегло от над 150 кг. На работещите в автосалона им отнело ден и половина, за да преброят парите.

„Той ми каза, че ще плати с дребните пари, които носи. Аз си мислих, че това ще бъдат банкноти, но дори и не предполагах, че носи толкова дребни монети“, разказва пред журналисти дилърът.

Самият купувач заявил, че монетите са получени от неговия бизнес, за който не пожелал да разкрие нищо. Според условията на подписания договор, до 3 дни клиентът трябва да плати и остатъка от сумата, като в автосалона отсега се готвят за ново преброяване на монети.

Снимка: Autoblog
 

 

 

0 от 500