IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арабите подготвят и екологична суперкола

Lykan Supersport ще се предлага с двигател на синтетично гориво

Арабите подготвят и екологична суперкола

Създателят на първата арабска суперкола – компанията W Motors, обяви, че разработва специален мотор за единствения си модел Lykan Supersport, който ще се появи през 2016 г. Обурдваната с него версия ще получи добавка HSF (Hybrid Synthetic Fuel) към името си, като ще може да работи както със стандартен бензин, така и със синтетично гориво.
Арабите подготвят и екологична суперкола
По този начин това ще бъде първата суперкола с мощност от 1000 к.с., която ще предлага нулево ниво на вредните емисии СО2. На първо време готовият прототип ще се използва единствено за демонстрации. Едва след това ще се обсъжда и пускането на серийна версия на автомобила.
Арабите подготвят и екологична суперкола
В разработката на технологиите за Lykan Supersport HSF арабите получават сериозна помощ от компанията Quimera, която се занимава с производството на турбини, задвижвани с вятър, а също така и на водородни, слънчеви и електрически генератори. В проекта участва и фирмата Air Fuel Synthesi, специализирана в създаването на синтетичен метан.
Арабите подготвят и екологична суперкола
Първата близкоизточна суперкола Lykan Hypersport бе представена преди 2 години, като се планираше производството на 7 бройки от нея. Компанията обаче получи над 100 поръчки, въпреки сериозната цена – 3.4 млн. щатски долара. За тази сума клиентът получава задно предаване и 6-цилиндров боксер с мощност 750 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 2.8 секунди и достигане на максимална скорост от 395 км/ч.

Цената на машината се дължи на факта, че във фаровете й са инкрустирани истински диаманти, а кожените седалки са обшити със златни нишки. Разработката на Lykan Hypersport е отнела 6 години на W Motors.

Снимки: W Motors

 

Тагове: w motors lykan hypersport
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Щом е вид метан значи е въглеродно базирано, щом е въглеродно при горене има вода и СО2 Предполагам в статията имат предвид че няма СО (без 2) и серни съединения които има в изгорелите газове на бензина
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ммм ( преди 9 години )
    Тва мяза на Lexus LFA.....не спряха да копират колите...
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе незнам как точно ще са нулеви CO2 като работи на бензин или синтетично гориво...Има ли гориво има и CO2, било то и биодизел, синтетични химикали и простотии. Може да са по-малко, но не са 0.