IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордна пътна глоба за германски национал

Марко Ройс ще плати 540 000 евро за това, че карал без книжка

Рекордна пътна глоба за германски национал

Звездата на националния отбор на Германия Марко Ройс ще плати рекордна глоба от 540 000 евро за това, че управлява автомобил без шофьорска книжка, съобщава Bild.
Рекордна пътна глоба за германски национал
През октомври тази година полицаи спрели за проверка нападателя на „Борусия“ (Д), който се връщал от тренировка със своя Aston Martin. Пред служителите на реда 25-годишният футболист показал само личния си паспорт, а проверката установила, че той никога не е разполагал с шофьорска книжка.

Още по-куриозното в случая е, че от 2011 г. досега Ройс е бил глобяван няколко пъти за движение с превишена скорост. Германският национал плащал глобите си навреме и чиновниците изобщо не разбрали, че той няма шофьорска книжка.

В крайна сметка футболистът отнесе сурова санкция от съда, която бе изчислена на базата на месечната му заплата. В момента играчът, към който има интерес от „Реал“ (М), „Барселона“, „Манчестър Юн“ и други европейски грандове, получава по 180 000 евро месечно.

Според информация на Bild, Ройс е карал шофьорски курсове, след като навършил 18 години, но така и не взел изпита си. Футболистът вече се извини, като каза, че няма разумно обяснение на това, защо е управлявал автомобил, без да има разрешително за това.

Занапред Ройс ще трябва да разчита на обществения транспорт. Снимка: Ройтерс

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има нещо сбъркано!Едва ли ще взема 180 000 заплата, а глобата ще 540 000!
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: ................ ( преди 9 години )
    Я сега ни обясни как ги изкара за 1 месец 540 000 евро, като на месец взима 180 000 евро! Май на училище не си ходил или ако си ходил не е имало голям смисъл, а само вашите да могат да вземат детски, а ти да закусваш сутрин без пари...Горките учители!
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    .................... ( преди 9 години )
    Тези 540 000 евро той ги вади за един месец не се впечатлявайте чак толкова от цифрата това че за нас са мнго пари за него едва ли е проблем
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    като са безработни и социално слаби ще доказват от къде имат пари за такива коли -> отнемане в полза на държавата ако не могат
  • #4
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Скоро хванаха дядка в Германия карал 53 г. без книжка. Никога не са го спирали и никога не е имал нарушения. Хващат го когато някакъв му удря колата на паркинг докато той пазарувал. Връща се при колата си и пристигат полицаите, които за да попълнят протокола са му поискали книжката. От там се разбира, че такава не е имал никога, а си е купувал коли от 53 г. Дядката е беше на над 70 г. възраст.
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    2втек ( преди 9 години )
    Хубаво е и при нас да се въведат глоби според доходите на глобения.Паралията му дреме на оная работа,че му взели 100/200лв за превишена скорост примерно и нарушава по често правилата отколкото някой с заплата 400/500лв!Затова и баровците правят каквото си искат по пътищата и спират където им падне.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    мда, там като те пипнат, не е като тук!открийте 10 разлики... и си носете книжките!!!
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Каскен зи Швабен! ( преди 9 години )
    Пълен кре*ен! Добра е глобата!