IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнер от Ford започва в Seat

Стефан Лам е един от авторите на „кинетичния“ дизайн

Дизайнер от Ford започва в Seat

Seat привлече нов дизайнер. Това е Стефан Лам, който през последните години работеше за една от конкурентните компании – Ford. Той ще замени Хорсе Диес, който от своя страна преминава в Audi, където ще отговаря за екстериора на концептуалните модели на марката.
Дизайнер от Ford започва в Seat
Концепцията Evos е един от най-ярките проекти на Лам. Снимка: Ford

Лам е работил повече от 10 години за Ford, където се е занимавал с външния вид на автомобилите на марката. Той е един от авторите на „кинетичния дизайн“, на който залагат новите модели на американския производител. Сред проектите на Лам са моделите S-Max и Focus RS, както и концептът Evos, който е в основата на новите Mondeo, Mustang и Focus.

Преди да пристигне в Seat, 53-годишният германец е работил за Opel. На новото място той ще трябва да се подчинява на главния дизайнер на испанската компания Алехандро Месонаро, но ще има голяма роля при взимането на решения за външния вид на автомобилите на марката.

Предшественикът на Лам – Хорхе Диес, изкара два периода в Seat – от 2008 до 2010 г. и от 2011 до 2014. През 2011 г. той бе назначен за няколко месеца като „старши дизайнер“ в компанията Volkswagen.
 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нормално СЕАТ да имат най-разчупения дизайн в групата. Първо продават най-малък обем, второ са насочени към едни от най-младите клиенти. При останалите в концерна, клиантелата е съвсем различен тип, там консервативния дизайн преобладава с леки промени. Но като вървят продажбите е по скоро нормално.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    А на мен ми се струва, че и досега СЕАТ имаха най-добрия дизайн в концерна. Форд от доста години имат добри дизайнерски изпълнения с малки изключения. При Форд нещата са малко по-различни, затова и хората бягат от там. Глобализацията има невероятния шанс да провали всичко добро, създадено в последните години от Форд. Включително подобрената надеждност.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Хубаво е за Сеат, че поне ще оправят дизайна който от 10г. е бозица.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Nestor ( преди 9 години )
    Уникален дизайн, но за съжаление не я пуснаха.