IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният кросовър на Kia засега се казва DE

Конкурентът на Prius ще излезе през 2016 г. и ще се предлага в два варианта

Хибридният кросовър на Kia засега се казва DE

Хибридният кросовър на Kia, разработван като конкурент на Toyota Prius, засега носи кодовото название DE. Това съобщи немското издание Auto Bild, което разкрива нови подробности за автомобила.
Хибридният кросовър на Kia засега се казва DE
Според информацията моделът ще се предлага само в хибридна версия. Той ще бъде снабден с пластмасови предпазители на каросерията, които заедно с по-големия клирънс ще му позволят лесно придвижване по лоши терени.

Машината е проектирана на напълно нова платформа, като ще използва хибридния агрегат, познат от концептуалния модел Kia Niro (на снимката). В него влизат 1.6-литров бензинов двигател с мощност 160 к.с. и електромотор с 45 к.с. Твърди се, че средният разход на кросовъра ще бъде около 4.7 л/100 км, което е малко повече от този на Prius – 4.1 л/100 м.

Моделът на Kia ще се появи на пазара през 2016 г., като все още няма яснота за цените, на които ще се предлага. Кросовърът ще излезе в два варианта – класически хибрид, а след него ще се появи и версия с възможност за зареждане от електрическата мрежа.

Снимка: Kia

 

 

Тагове: kia de
0 от 500