IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гуруто на Lotus премина в Aston Martin

Мат Бекер ще отговаря за новите суперколи, построени съвместно с Mercedes-Benz

Гуруто на Lotus премина в Aston Martin

Главният инженер на Lotus Мат Бекер, който ръководеше тестовете и разработката на нови модели на марката, премина на работа в друг британски автомобилен производител – Aston Martin. Там той ще отговаря за съвместните проекти на компанията и Mercedes-Benz.
Гуруто на Lotus премина в Aston Martin
Първият проект на Бекер на новото му работно място ще бъде разработката на суперкола, която да се превърне в приемник на Aston Martin DB9. По неофициални данни моделът ще носи името DB10, като специалистът ще се заеме с настройките на аеродинамиката, а също така ще отговаря и за повишението на надеждността и подобряването на шумоизолацията.

Очаква се в новия проект активно да участват и специалисти от Mercedes-Benz. Двете компании по-рано тази година постигнаха договорка, според която британците ще получат достъп до V8 турбо-двигателите на Mercedes-Benz, както и да някои електронни компоненти. Освен това в Aston Martin ще разработят и напълно нова алуминиева платформа.

Самият Мат Бекер е прекарал 26 години в Lotus, но сега ще му се наложи да се подчинява на заповедите на Йън Мейнърдс – новият шеф на отдела за развитие на Aston Martin. От септември британската компания има и нов ръководител. Това е Анди Палмър, който бе вицепрезидент на Nissan.

Снимка: twitter
 

 

 

0 от 500