IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport

Германците пускат субкомпактни кросовъри под марките Skoda, Audi, Volkswagen и Seat

VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport

Моделната гама на концерна Volkswagen Group ще се попълни наведнъж с няколко субкомпактни кросовъра, като сред тях ще бъде и очакваната Skoda Polar. Този модел е готвен като основен конкурент на достъпния като цена Ford EcoSport, който ще излезе на пазарите в Европа догодина.
VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport
Volkswagen Taigun

За предстоящото пускане на няколко субкомпактни машини от този клас стана ясно преди дни, когато Volkswagen Group официално обяви намеренията си за следващите 5 години. Тогава германците разкриха, че за модернизация на моделната гама ще бъдат инвестирани повече от 41 млрд. евро. Общата сума, която концернът ще похарчи за развитието си през този период, е 85.6 млрд. евро.

Според Focus.de най-големият производител планира пускането на няколко субкомпактни кросовъра, които ще бъдат изградени на платформата А0. Първият от тях е именно Polar, който ще използва агрегатите на новото поколение на Skoda Fabia, а дължината му няма да превишава 4 метра.
VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport
Skoda Fabia

Моделът на чехите ще се появи през 2016 г., като дотогава ще трябва да излязат и новите Volkswagen Taigun и Audi Q1. Те ще се предлагат с 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, както и със задвижване на предната ос. За модела на Audi ще бъда достъпна като опция системата quattro, като той ще излезе и в две „горещи“ версии – SQ1 TDI с 2.0-литров дизел, развиващ 231 к.с и 500 Нм, и SQ1 TFSI с 2.0-литров бензинов мотор с мощност 300 к.с. и 380 Нм. Цената на Audi Q1 ще бъде около 25 000 евро.
VW Group подготвя няколко отговора на Ford EcoSport
Audi Q1

Сред новостите на VW Group ще бъде и миниатюрен кросовър на SEAT, чиято премиера е насрочена за 2018 г. Испанецът също е готвен за конкурент на Ford EcoSport.

Снимки: Volkswagen
 

 

 

 

 

0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Шкодите защо не са евтини? Нали идеята на шкода е евтина кола? Една дачиа е два пъти по евтина и два пъти по здрава! За кво ми е шкода?
  • #10
    6 rate up comment 9 rate down comment
    ...до Галошо! ( преди 9 години )
    А Тъпоъа тъпият ъгъл. И продължават да го произвеждат и изтеглят за ремонт после...
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    ...до Галошо! ( преди 9 години )
    Спокойно хейтърче. Нека копират.Тъпота нали вадят невероятни дизайни и всякакви причудливи форми, радвай им се и стискай пъпки!
  • #8
    9 rate up comment 8 rate down comment
    До майсторчето... ( преди 9 години )
    Пак нищо не си разбрал! Казах ти че трябва да преспиш! ;)Ама така е, като си непълнолетен и необразован хейтър, дето още мама и тате го хрантутят!
  • #7
    10 rate up comment 13 rate down comment
    До майсторчето... ( преди 9 години )
    Да си жив и здрав, че акъл за друго освен за смяна на тампони няма да ти дойде!Пример:При 1000000 автомобила на VW груп в София, и 1% повреди месечно, са 10000автомобила. Ако ги разделим на 1000 сервиза, прави 10 коли месечно на сервиз да си храните децата.При 50000 Тъпоти, и 1% повреди, прави 500 коли месечно, което за 1000 сервиза е 1 кола за 2 месеца. Това симилира ли го, или ти трябва да преспиш!Не че едните се чупят повече, просто другите грозни *** по-малко се карат!
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    me ( преди 9 години )
    На първата снимка в статията - WV Duster.За справка http://img3.aeplcdn.com/ec/9758/img/m/Renault-Duster-Side-view-15058_l.jpg
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Щайгуна кърти миФки, *** грозилището!
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Искате да кажете, че 2,0 и 2,5 тди не са трошливи .... :) Пичове, вземете се в ръце, интересувайте малко повече. За вас ФВ и ла*но да представят- вие пак ще го одобрите и ще раказвате колко великолепно мирише.
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    E61 е най грозното комби на BMW!Дано да не е и с N47 двигателя,че ще береш ядове с веригата!Айде върви изкарай някой лев...
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Както казват британците, евала!