IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белият цвят отново е най-популярен

Повече от 25% от автомобилите в света са с такава боя

Белият цвят отново е най-популярен

Белите автомобили отново са най-популярни в света. Това сочи проучване на най-големия доставчик на бои и лакове за автомобилната индустрия – компанията PPG Industries.
Белият цвят отново е най-популярен
Общо 28% от леките коли през 2014 г. са бели, като увеличението в сравнение с 2013 г. е с 3%. На второ място е черният цвят – 18%, докато на трето е сребристият – 13%. Прави впечатление, че все по-малко шофьори предпочитат сивото и сребристото, при които спада през последните 2 години достига цели 7%. Четвъртото и петото място са съответно за кафявото – 10% и червеното – 9%.

При луксозните автомобили бялото отново е лидер – 24%, но тук разликата с черното е минимална – само 2%. На трето място е сребристото с 20%, докато само сивото е на четвърта позиция с 10%. В топ 5 при скъпите автомобили е и червеното със 7%

Според експертите на PPG Industries, през 2015 г. се очаква кафявото и оранжевото да набират все по-голяма популярност. Същото се отнася и за автомобилите, в чиято боя има оловен, бронзов или златист оттенък. Последното се обяснява с факта, че аналогични цветове се срещат при бижутата, мебелите и промишления дизайн.

През 2013 г. отново най-популярен бе белият цвят, като тогава на него се падаха 25% от всички автомобили. На втора позиция бяха сребристото и черното с еднакъв резултат – по 19%, следвани от сивото – 12%.

Снимка: BMW
 

 

 

Тагове: ppg industries
0 от 500