IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Синът на Карлос Сайнц ще кара във Формула 1

Той става пилот на Toro Rosso от догодина

Синът на Карлос Сайнц ще кара във Формула 1

Синът на двукратния световен шампион във WRC – Карлос Сайнц (Исп), през следващия сезон ще се състезава във Формула 1. Младият испанец, който носи името на баща си, ще кара за Toro Rosso, съобщиха официално от тима.
Синът на легенда във WRC ще кара във Формула 1
Партньор на 20-годишният Сайнц-младши ще бъде друг младок – 17-годишния Макс Верстапен, чийто баща Йос пък е бивш пилот от Формула 1. Това означава, че Toro Rosso напълно ще подмени пилотите си от тази година. Руснакът Данил Квят отива в Red Bull на мястото на Себастиан Фетел (Гер), докато Жан-Ерик Верн (Фр) най-вероятно ще стане тест-пилот на Williams.

Сайнц е възпитаник на младежката програма на Red Bull за обучение на пилоти. Най-добрите състезатели от нея получават шанс да карат в шампионата на Формула 1 в екипа на Toro Rosso, който всъщност е собственост на компанията за производство на енергийни напитки.

През следващия сезон Toro Rosso ще има най-младата двойка пилоти в цялата историята на Формула 1. Средната възраст на двамата е 18.5 години, като Верстапен ще стане и най-младият пилот в историята на състезанията.

В момента Данил Квят е най-младият пилот, спечелил точки в състезание, а Себастиан Фетел държи рекордите за най-млад пилот, спечелил квалификация и старт във Формула 1.

Снимка: Red Bull

 

 

Тагове: wrc
0 от 500