IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фейслифтът на Hyundai i30 ще получи 3-цилиндров мотор

Хечбекът ще бъде оборудван и с роботизирана скоростна кутия

Фейслифтът на Hyundai i30 ще получи 3-цилиндров мотор

Изследователският център на Hyundai в германския град Рюселхайм активно разработва фейслифт на последното поколение на модела i30. Това съобщава Automotive News, като според информацията в момента текат последните изпитания на прототипа на автомобила.
Фейслифтът на Hyundai i30 ще получи 3-цилиндров мотор
Очаква се машината да претърпи съвсем леки промени във външния си вид. Дизайнерите на Hyundai ще обновят решетката на радиатора, предната броня, фаровете срещу мъгла и ще поставят на автомобила нови джанти. Не се очакват съществени изменения и в интериора.

Технически обаче фейслифтът на Hyundai i30 ще предложи две новости за любителите на марката. Моделът ще получи роботизирана 7-степенна трансмисия с два съединителя, която ще позволи намаляване на разхода на гориво, както и нов 3-цилиндров бензинов турбо-мотор. Агрегатът ще бъде с обем 1.0 литър и мощност 122 к.с., като на по-късен етап той ще бъде поставен и на ситикара Hyundai i20.

Фейслифтът на i30 ще бъде показан през първата половина на 2015 г. Според информациите цените на модела след обновяването няма да се променят съществено.

Снимка: Hyundai

 

 

Тагове: hyundai i30
0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да, What car дават 4.7 точки от 5 на i30 и пишат, че на практика е на нивото на Голф, освен, че няма супер мощни двигатели в гамата. Те не, че били фактор в продажбите, но имали психологически ефект при търсене на нов автомобил. За пример, последния Auris има 2.0 точки и отнася сериозни критики, вкл. и по механиката.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Четох статията в АБ. Три неща ми направиха впечатление. i30 е най-стария модел в теста. Там беше и новото супер олекотено и супер икономично Пежо 308. Е, i30 имаше съвем същияя разход като пежото, който беше най-ниския в теста. И накрая, освен забележката за по-твърдата возия и похвалата за най-качествения салон, АБ не се обосноваха защо е на последно място. По-скро хюндая си беше за първото място според резултатите.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 9 години )
    *** Bild изобщо не са критерий , те са собственост на концерна ВАГ , винаги намират начин да изкарат Голфа пръв когато участва в сравненията . Преди години за да бият новата KIA ceeD бяха вмъкнали като критерий с много точки макс. тежест на прикачен товар и с точките от там успяха да изместят КИА-та и да добутат първото място.Така правят и при гумите, варат-карат и все Континентал печели.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много ми харесва този модел на Хюндай,както и останалите Хюндаи де, почти всички. Според мен след еталона в класа Корола/Аурис този Хюндай е на сходно ниво с Мазда 3 и Хонда Сивик. Голф винаги съм го определял като лагерница.Както и Форд Фокус или Астра. Много базови и допотопни модели са германските. А мнението на германците от Ауто Билд си е тяхно лично и според мен доста пристрастно.
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    А според АБ, i30 е най-слабия при последното сравнение между няколко модела в тоя клас, включително френски. На кого да вярваме сега? Човек като погледне как работят Хюндай, веднага разбира че всичко при тях е кражба, копиране и натаманяване спрямо по-добрата конглокенция.
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Дано им е по-читава тази скоростна кутия от тази на ФВ, защото Октавия 1.6 дизел от 2012 със 7-степенна DSG харчи средно 4.7/100. Точно толкова харчи и i30 дизел със 5-степенна ръчна кутия, но от 2007. Явно при ФВ нещо не се получава икономията, да не говорим за изсоставането в годините.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Според What's car следващия най-добър модел след Голф е именно i30.