IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Няма да има M-версия на 7-Series

Ролята на съпeрник на Mercedes-Benz S65 AMG ще продължи да изпълнява Alpina B7

BMW: Няма да има M-версия на 7-Series

Много от феновете на BMW продължават да се надяват, че компанията ще пусне спортна версия на новото поколение 7-Series, която да се конкурира с автомобили като Mercedes-Benz S65 AMG. Надеждите им бяха попарени от директора по планирането Пол Ферайоло, който пред Autocar обяви, че подобен проект не влиза в плановете на баварския концерн.
BMW: Няма да има M-версия на 7-Series
„Основната причина е, че в компанията не сме убедени в потребителския интерес към подобен модел. Освен това към момента Alpina B7 отлично се справя с ролята на спортен флагман на BMW 7-Series“, категоричен е Ферайоло.

Топ мениджърът потвърди, че следващото поколение на представителния седан на BMW се проектира на новата модулна платформа със задно предаване „35up“, в чиято конструкция са използвани магнезий, алуминий, високоякостна стомана и карбон.

На по-късен етап това шаси ще бъде използвано и за други модели на марката, включително за следващите поколения на 5- и 6-Series. Платформата ще позволи на новата „седмица“ да олекне с около 200 кг. в сравнение с настоящия модел. Това означава, че базовата версия на BMW 7-Series ще тежи ориентировъчно около 1650 кг.
BMW: Няма да има M-версия на 7-Series
В гамата двигатели на седана, който засега носи вътрешнокорпоративното название G11, ще влязат бензинови и дизелови мотори, в това число и 4-цилиндров двигател. Ще има и версия с хибриден агрегат, който да се зарежда от електрическата мрежа. Всички двигатели ще се съчетават с 9-степенна автоматична трансмисия, а като опция ще се предлага системата за задвижване на четирите колела xDrive.

Новото BMW 7-Series ще се предлага в три дължини на междуосието. Най-дългата от тях ще се конкурира с показания на автосалона в Лос Анджелис Mercedes-Maybach S-class.

*Alpina B7. Снимки: Alpina

 

 

 

Тагове: bmw 7-series alpina b7
0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до: vel_co ( преди 9 години )
    Имам пребогат опит с много автомобили и мога съвсем отговорно да ти кажа, че голяма кола и слаб мотор (колкото и турбини да му слагаш и както и да го форсираш) е винаги, абсолютно винаги равно на висок разход, отвратителна динамика, тормоз за мотора и малък ресурс за него. Как т и се струва, кой мотор ще харчи по-малко средно и реално, а не на книга на една 7-ца:4 или 6 цилиндров? 2 или 3 литра? Ако имаш книжка и опит с колите ще знаеш. Можеш да не ми отговаряш. Знаещите - знаят.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Но ще има M-optic пакет в списъка с екстрите, на цена между 8 000 и 12 000 евро. Така де, що да не сурнат някое евро, така и така колата струва къде 200 000 лв.
  • #24
    3 rate up comment 1 rate down comment
    frasss ( преди 9 години )
    neznam dali ste gledali sravnenieto na top gear mejdu Sklas AMG i BMW760 ?? I tozi deto misli 4e S-kite i A8 se prodavat pove4e ot 7-ma seriq da vzeme da si sveri 4asovnika...
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 9 години )
    240-250 коня от 2.0 турбо с 6 или повече степенен автомат и горепосоченото тегло съвсем не е за подценяване. Ще върви съвсем прилично и комфортно. Не всеки търси чистия спортен дух в едно БМВ, още по-малко пък в седмица. Получаваш ширина, премиум качество и напълно достатъчна динамика. На някои друго не им трябва.
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 9 години )
    Седмица с 4-цил двигателченце би била добър избор само ако искаш да те видят в кола със знамето на Бавария ама не можеш да си позволиш истинско БМВ. Моторчето ще мърда колата насам-натам ама дали ще има правилен звук? А дали ще има удовоствие при шофиране? Що за БМВ ще е без тези неща?
  • #21
    8 rate up comment 4 rate down comment
    пацо ( преди 9 години )
    Няма интерес към БМВ то е ясно. S-ката си се купува АМГ и то яко. Но Мерцедес си е Мерцедес, в този клас най-доброто. А 4-цил. мотори с колкото и турбини да са освен ако си *** за друго не стават. Някви псевдо еко шитни. Тия коли са от 6-так нагоре.
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако караш 4 цилиндрова 5-ца или караш бмв след 2010 (което ме съмнява но дай боже всекиму) или караш 520д от което нормално да не си доволен все пак от е39 насам това е най-слабия двигател на 5-цатаНа е34 има масово 4 цилиндрови модели но нямат много живи съученици
  • #19
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Май не му вървят продажбите на слона в сравнение красавците от бранша S класа и A8.
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Дано си удържат на обещанието, защото нямаше да има М-ки с турбо, автоматични скорости и xDrive...
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Nikol ( преди 9 години )
    karal si 5-ca s 4 cilindara i twinscrollturbo taka li ???