IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Елекрическият седан на Audi ще е готов през 2017 г.

Догодина ще бъде показана хибридната версия на Q7

Елекрическият седан на Audi ще е готов през 2017 г.

Технологиите, разработени за електрическата суперкола Audi R8 e-tron, ще бъдат използвани за още един модел на марката. Това разкри техническият директор на Audi Улрих Хакенберг пред Auto Express.
Елекрическият седан на Audi ще е готов през 2017 г.
Бъдещият модел ще е седан, който да се конкурира с Tesla Model S. Разработката му вече е в разгара си, като премиерата е насрочена за 2017 г. С едно зареждане електромобилът на Audi ще може да изминава 450 км. А силовият му агрегат ще бъде същия като при друг електрически модел, разработван от концерна Volkswagen AG – Porsche Pajun, който ще излезе по същото време.

Хакенберг разкри още, че през 2015 г. Audi ще представи и хибридна версия на кросовъра Q7, която също ще получи добавка e-tron към името си. Премиерата на всъдехода е насрочена за автомобилното изложение в Детройт през януари догодина.

Очаква се агрегатът на Audi Q7 e-tron да бъде заимстван от Porsche Cayenne S-E Hybrid. В него влизат 3.0-литров V6 с механичен компресор и мощност 333 к.с., и електромотор, развиващ 95 к.с. Общата мощност на силовата установка е 416 к.с. и 590 Нм въртящ момент.

С нея всъдеходът на Porsche ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди и развива максимална скорост от 243 км/ч. Само на електричество моделът може да измине 36 км, развивайки максимална скорост от 124 км/ч.

В основата на новото Audi Q7 е платформата MLB Evo, благодарение на която всъдеходът е по-лек с цели 363 кг. в сравнение с предшественика си.

Снимка: Audi

 

 

 

0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    2017 на бас че ще отложат излизането му, защото ще кажат, че няма пазар за модела или че са го спрели поради финансови причини. Тези филми сме ги гледали и ги гледаме всяка година. Не е нещо ново. Така, че чакайте да го пуснат...