IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover подгони клонинга на Evoque

Британската компания подава оплакване срещу китайската Landwind

Land Rover подгони клонинга на Evoque

Land Rover ще гони клонинга на Evoque
Landwind X7 и Range Rover Evoque

Като че ли автомобилната общност бе приела факта, че китайските компании могат да копират безнаказано дизайна на европейки, японски или американски автомобилни компании. Все пак подобни клонинги излизат всяка година.

В Land Rover обаче възнамеряват да прекратят тази практика, като подадат оплакване срещу китайската компания Landwind. Тя наскоро представи своя модел X7, чийто дизайн е буквално изкопиран от Range Rover Evoque.
Land Rover ще гони клонинга на Evoque
Landwind X7
Land Rover ще гони клонинга на Evoque
Range Rover Evoque

"Това не трябва да се случва, просто не е правилно", заяви пред Autocar главеният изпълнителен директор на Land Rover Ралф Спет. Той уточни, че компанията му ще подаде оплакване към компетентните органи на Китай за очевадната кражба от страна на Landwind.

"Фактът, че подобни неща продължават да се случват в Китай ме разочарова много. Това е кражба на интелектуална собственост, което е нарушение на международните правила, прилагани в цял свят", сподели Ралф Спет.

Изпълнителният директор на Land Rover поясни също така, че ще иска съвет и то китайските си партньори Chery, за да намери решение на този проблем.

"Не вярвам китайските власти да оставят нещата така. Все пак това е нещо, което подкопава доверието към страната. Подобна кражба е наистина разочароваща", каза той.
Land Rover ще гони клонинга на Evoque
Landwind X7
Land Rover ще гони клонинга на Evoque
Range Rover Evoque

Китайският Landwind X7 бе представен на протичащия в момента автосалона в Гуанчжоу и ще бъде на китайския пазар през пролетта на 2015 г. 

Снимки: Car News China

Още китайски клонинги вижте ТУК

Тагове: landwind x7
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв оригинал ,той е правен в Индия
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трябва да си баят *** за да предпочетеш китайското менте пред оригинала!Представям си с какъв двигател ще е китайчето!
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Китай си е баш сериен. Това, че не го изкарват навън, заради авторски права не значи че не правят за вътрешния пазар колкото англичаните за целия свят не могат да произведат!
  • #14
    16 rate up comment 4 rate down comment
    MadEinChina ( преди 9 години )
    RRE..кара "Китаеца" и си мисли че е "вървежен"..живее в България и си мисли че е в Швейцария.."щото" дядо му е казвал че по негово време са ни викали (на БЪЛГАРИЯ) "малката Швейцария" (което е наистина така) !
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    пепер ( преди 9 години )
    В Китай нямат шанс да спечелят делото. Виж обаче за Европа и Америка ще ги забранят 100%. Китайското копие е наистина много симпатично, но като имаш готов концепт и само да сменяш дребни елементи - така и баба знае. :)
  • #12
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ve4e 2 godini sam gord sobstvenique na benzinov Evoque Dynamic.47 hiliadi bezproblemni kilometri.Edna kru6ka ne e izgoria v kola natovarena s vsiakakvi high teck glezotiiki.Tuk v Suisse horata prodaljavaz da se obra6tat sled kolata,predstaviam si kakvo 6te e v BG.Ako imate pari pora4vaite djipa fenomenalen se okaza
  • #11
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Боже колко прости и неграмотни хора има измежу нас. Китайският бил по-красив? ХАХАХАУХАУХАУХАУХАУ. ДОРИ И ДА БЕШЕ ТАКА. НЕКА ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ Е ТАКА ПАК ДВИГАТЕЛИТЕ ИМ И ТЕХНОЛОГИИТЕ КАТО ЦЯЛО НИКОГА НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ ИЗКОПИРАТ ТЪПИТЕ ЖЪЛТУРИ. ГЛЕДАЙТЕ СА КВО СТАВА. АНГЛИЧАНИТЕ ЩЕ ГИ СЪСИПЯТ ТЕЯ СМЕШНИЦИ.
  • #10
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Евтин е, ама като се блъснеш некъде, ше имаш повече разходи за болници и погребални бюра - не се рентира много.
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "китайците ги боли фара"Явно ги боли, щом до сега не е излизал сериен колнинг. А не е да не са опитвали...
  • #8
    10 rate up comment 12 rate down comment
    . ( преди 9 години )
    И на мен китайския дизайн повече ми хареса.А според мен единствено покрива са изкопирали от LR, в другите детайли има разлики, даже на места не малки.