IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar представи хибрид с 300 к.с.

Доработеното Volvo V60 Plug-in Hybrid изразходва 1.8 л/100 км.

Polestar представи хибрид с 300 к.с.

Специалистите от спортното подразделение на Volvo - Polestar, представиха своя версия на дизел-електрическия хибрид V60. Автомобилът има леко увеличена мощност, като запазва рекордното си потребление на гориво от 1.8 л/100 км.
Polestar представи хибрид с 300 к.с.
Volvo V60 Plug-in Hybrid от Polestar. Снимка: Polestar

От Polestar не разкриват какви точно модификации са правили по задвижващата система на V60 Plug-in Hybrid, но все пак споделят, че хибридът продължава да разчита на 2.4-литровия 5-цилиндров двигател, който работи съвместно с електромотор.

Мощността на системата обаче е увеличена с 15 к.с. до 300 к.с., а въртящият момент е набъбнал с 30 Нм, като сега е 670 Нм.

Увеличените показатели се отразяват на ускорението на колата от място до 100 км/час, което вече отнема 6 секунди - с 0.1 сек. по-малко от това при стандартния модел.

"Ние създадохме най-бързия хибрид в историята на Volvo, но без да това да се отразява на изключително ниските му разход на гориво и вредни емисии", споделят от Polestar.

Това означава, че доработеният V60 Plug-in Hybrid изисква по едва 1.8 л/100 км и изхвърля в атмосферата 48 гр/км вредни СО2 емисии. Автомобилът може да измине до 50 километра само на ток.

Доработката на Polestar се прави без това да се отразява на заводската гаранция на модела. Пакетът може да бъде интегриран в офисите на компанията в Швеция, Великобритания или Холандия. Цени не се съобщават.


 

0 от 500