IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley си върна стария шеф

Волфганг Дюрхаймер отново застава начело на компанията

Bentley си върна стария шеф

Ротацията на кадри във Volkswagen AG продължава с пълна сила. Волфганг Дюрхаймер се завръща начело на Bentley, след като в средата на миналата година бе уволнен от Audi. 55-годишният немец ще смени Волфганг Шрайбер, който от своя страна получава ръководен пост във Volkswagen.
Bentley си върна стария шеф
Дюрхаймер започва професионалната си кариера през 1986 г., когато е назначен за инженер в BMW. В компанията той остава до 1998 г., след което преминава на работа в Porsche. Там участва в разработката на няколко модела, сред които е и всъдехода Cayenne. През 2011 г. става генерален директор на Bentley и Bugatti, а година по-късно е назначен за шеф на отдела за изследвания и разработки в Audi.

Причина за уволнението на Дюрхаймер от Audi става желанието му да икономиса средства от създаването на ново поколение на флагмана на марката А8. Освен това ръководството на компанията смята за грешни решенията му да замрази разработката на електрическите модификации на R8 и A1.

През 2013 г. компанията Bentley успя да увеличи продажбите си с около 19 % - до 10 120 бройки. За първите 3 месеца на тази година реализираните на пазара автомобили на марката нараснаха със 17 %, благодарение на новото поколение на седана Flying Spur, както и на представителите на семейството Continental.

Снимка: Volkswagen

 
Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 10 години )
    Да бе излизам навън, фрашкано с хибриди пич, няма място да минеш.Това, че у село си нямате, не значи, че на всякъде е така! :)
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе излизам навън, фрашкано с хибриди пич, няма място да минеш.
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Нев ( преди 10 години )
    Ами то куцо и сакато изкараха електрички и хибриди, само Ауди и ВАГен групата все още се опитват да ни убедят, че тракащ дизел и коледна ЛЕД украса е печелившата комбинация! Хубаво са го уволнили, а дано и те погледнат най-накрая в бъдещето!