IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникална колекция бе продадена за 8.8 млн. паунда

Ретро автовоз и седем класически състезателни автомобила отидоха при анонимен колекционер

Уникална колекция бе продадена за 8.8 млн. паунда
Преди няколко седмици аукционната къща Bonhams съобщи, че ще пусне на търг една необикновена колекция от седем класически състезателни автомобила и един сервизен камион. Последният може да натовари три автомобила, както и всичко необходимо на механиците за поддръжката им по време на състезание.
Уникална колекция бе продадена за 8.8 млн. паунда
Общата сума на сделката е 8.8 милиона паунда, а купувачът е анонимен американски колекционер, наддаващ по телефона.
Колите са брандирани в цветовете на състезателния отбор Ecurie Ecosse. Всъщност тимът е шотландски, но е бил изключително успешен в Льо Ман, което е продиктувало и смяна на името. В превод, френското Ecurie Ecosse означава Team Scotland.
 
Всички автомобили са участвали в различни състезания. Колекцията включва 1952 Jaguar XK 120, 1953 C-Type, 1956 D-Type, 1959 Tojeiro-Jaguar, 1960 Cooper T69, 1961 Austin-Healey и 1962 Tojeiro-Buick.
 
Автовозът е производство на Commer - британска компанията, функционирала от 1905 до 1979 година. Само той е бил продаден за 1.8 милиона паунда. 

Снимки: Bonhams
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Защо така няма някоя Японска класика?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Американците са луди на тема "оригинална опаковка", тъй че не вярвам да тръгне да ги продава една по една, за тях комплекта си е комплект и раздели ли се, вече е изгубил стойността си. А това е впечатляваща колекция, определено за такива автомобили, в такъв вид, при това състезателни, това е мноого добра сделка. Има маняци, които биха броили 2-3 пъти по толкова за такова нещо.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    фсб ( преди 10 години )
    даже си мисля, че доста евтино ги е взел, предвид сумите които се броят за единични ферарита, бугатита и мерцедеси от това време - много повече от 8м паунда.. Според мен човека е ударил джакпота с това.
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разбира се, че е смислено влагане. Собственикът ако реши да ги продава една по една и със сигурност ще удвои парите си. А ако реши да ги продаде след 10 години и стой та гледай :)
  • #3
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И това за теб е смислено влагане?
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    12345 ( преди 10 години )
    Виждам, че някой добре си е вложил парите. Пари при пари отиват, ако ги нямаш за да ги вложиш в нещо смислено, няма да можеш и да ги умножиш :-)
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Някой си има хубави играчки за Коледа.