IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зеленият цвят ще стане №1 при автомобилите

Черното, бялото и сребристото започват да губят популярност

Зеленият цвят ще стане №1 при автомобилите

Зеленото постепенно ще се превърне в най-популярния цвят за автомобилите, става ясно от изследване на компанията BASF, цитирано от изданието Rooqio.
Зеленият цвят ще стане №1 при автомобилите
Освен зеленото все по-голяма популярност набират и така наречените "натурални цветове" - различните нюанси на кафявото и синьото, а също така и земните, ягодовите и медните цветове. Всички те заедно със зеленото съвсем скоро ще изместят от първите места най-популярните към момента черно, бяло и сребристо.

През миналата година, според данни на един от най-големите производители и доставчици на автомобилни бои - компанията PPG Industries, най-популярен е бил белият цвят. Общо 22 % от продадените нови автомобили са били именно в този цвят. След него се нареждат сребристото и черното, съответно с 20 и 19 %, докато зелени са били едва 2 % от новите коли. През 2011 г. също най-търсен е бил белият с 22 %, отново следван от сребристото и черното.

"Зелените цветове, които ще се използват в автомобилната индустрия в близките 3-4 години, нямат нищо общо с екологичния имидж. Те всъщност подчертават новите ценности при купувачите - праволинейност, отговорност и индивидуализъм, а също така и хармонията и равновесието, които се превръщат във все по-важни фактори в обществото", се казва в доклада на BASF.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Тази статия ми напомни един откъс от филма Wall-E - в космическия кораб хората бяха с червени костюми, прозвуча реклама - "Синьото е вече на мода, то е новото червено..." И хората започнаха да натискат бутон на количките им и червените им облекла станаха сини...Зеленото може да отива на спортната кола от снимката, но не и на всички коли, както се изказаха преди мен. Явно BASF са произвели много зелена боя... ;-)
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    това е голяма глупостсамо като представя моя аутбек в зелено ми идва да повърна просто синьото е създадено за него има автомобили които дадени цветове просто не им отиват няма значение дали е авентадор или рено клио да речем
  • #2
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Според мен даже и най-простия цвят стои по-добре на Авентадор, отколкото някакъв изчанчен на Дачия Логан
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Може BASF да имат повечко зелена боя на склад и пишат такива статии за да тръгнат поръчките и да я шитнат:) Лично аз смятам че зеленият цвят за автомобил е един от най непредпочитаните. Аз също съм за сив металик или черно, понеже са неутрални освен това подхождат на всички видове и размери коли а и не обичам натрапчиви цветове които привличат внимание. Виж, на Евока му отиват такива цветове, като по имиджова и модна кола, която трябва да впечатлява и да те прави център на внимание.