IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът на коли в Англия е скочил с 13% през юли

Очаква се през 2013 г. в Обединеното кралство да бъдат продадени 2.2 млн. автомобила

Пазарът на коли в Англия е скочил с 13% през юли

Продажбите на коли в Англия бележат ръст за 17-и пореден месец през юли, съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни на Асоциацията на автомобилните производители в страната. Анализатори прогнозират, че ако темповете се запазят, английският пазар ще нарасне с 8.4% (2.2 млн. автомобила) до края на годината спрямо 2012 г. Припомняме, че до момента се очакваше ръст от едва 3 на сто.
Пазарът на коли в Англия е скочил с 13% през юли
През юли регистрациите на нови автомобили в Англия са скочили с 13% до 162 228 автомобила, като за първите седем месеца на годината търсенето в страната се е увеличило с 10% до 1.33 млн. в сравнение със същия период на 2012 г.

Пазарът в Обединеното кралство е един от малкото успешни в Европа, където повечето страни отбелязват най-ниските си резултати за последните 20 години. Успехите се дължат на навременно взетите мерки за безлихвено кредитиране и отстъпки, които дилърите в Англия предлагат на своите клиенти, смятат експерти. Това стои в основата и на разрастването на местния пазар, който през миналата година се превърна във втори по големина в Европа, нареждайки се след този в Германия. Преди кризата на престижното второ място бе Франция.

Това е най-големият месечен ръст на автомобилния пазар в Англия за последните шест години, се казва още в публикацията на Bloomberg.

“Двуцифреният ръст на продажбите в Англия през юли се дължи на силния бизнес и потребителската увереност в страната. Наблюдавахме много икономически индикатори, които подсказваха подобряване на пазарната среда. По-високите ни прогнози за годишен растеж подчертават оптимизмът, с който подхождаме към 2013 г,“ коментира главният изпълнителен директор на асоциацията Майк Баунтън.

Представители на автомобилния бранш смятат, че пазарът на автомобили в Европа ще се свие с 5 на сто на годишна база, тъй като клиентите в Германия, Франция, Италия и Испания отлагат големи разходи, като покупка на нов автомобил. За първото полугодие регистрациите на Стария континент са намалели с 6.7% до 6.44 млн. автомобила, съобщи през миналия месец Европейската асоциация на автомобилните производители ACEA. От същия източник научаваме, че резултатите през юни са били най-ниски от 1996 г. насам.

Снимка: Reuters

0 от 500