IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия се обяви против намаляването на вредните емисии

95 г/км са твърде малко за премиум производител

Германия се обяви против намаляването на вредните емисии

Германия издейства отсрочка за гласуването на по-строги екологични ограничения на новите автомобили в рамките на Европейския съюз, заявиха екоактивисти, цитирани от сайта europe.autonews.com.
Германия се обяви против намаляването на вредните емисии
Припомняме, че
предложението дойде в началото на седмицата от ирландския министър на околната среда Фил Хоугън, според когото средното количество на въглеродните емисии на автопроизводителите трябва да бъде намалено от сегашните 135 г/м до 95 г/км в следващите седем години.


Германското правителство изрази притеснения, че това може да навреди на луксозни марки като BMW и Mercedes, които търгуват главно с големи автомобили, изпускащи много вредни емисии в атмосферата.

Решението е било взето по време на среща между германския канцлер Ангела Меркел и Енда Кени, министър-председател на Ирландия, който в момента заема президентския пост на Европейския съюз.

Анализатори смятат, че по този начин Германия печели време за събирането необходимата й подкрепа от други страни, като Хърватия, която предстои да се присъедини към Общността през следващия месец. Холандия и Англия също изразиха подкрепата си за отлагане на гласуването.

Това е прецедент в екологичното законодателство на Европейския съюз. Една страна да отложи гласуването в опит да бламира почти постигната договорка между Европейския парламент, Комисията и самия Съвет,“ заяви Грег Арчър, анализатор от брюкселската къща T&E.

Германските автомобилни производители се оплакаха, че евентуалното приемане на новите ограничения би създало неконкурентна среда, тъй като от него печеливши ще излязат френските и италианските производители на компактни градски автомобили, като Peugeot, Renault, Citroen и Fiat.

Германия настоява, също така, решението да се отложи до парламентарните избори в страната, които ще се проведат през септември. Дипломати от Европейския съюз обаче смятат, че подобно забавяне може да доведе до пълното разпадане на крехката идея.

Експерти изчисляват, че 95 г/км отговарят на разход от 4 л/100 км бензин. Поддръжници на предложението смятат, че ограничението ще стимулира иновациите в областта, което ще доведе и до по-малък отпечатък върху климата. В момента производителите са на път да отговорят на актуалната норма от 130 г/км въглероден диоксид, което трябва да се случи до 2015 г.

Нивата са средни за моделната гама на всеки автопроизводител. Това означава, че ако компанията има изключително икономичен градски автомобил в портфолиото си, може да си позволи да има и луксозен модел в премиум класа, който изхвърля по-голямо количество въглероден диоксид в атмосферата.

Снимка: Reuters

0 от 500
  • #37
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 10 години )
    Я да видим,я да видим...германците не ставали,японците били по-по-най-..Крупс-немска фирма за стоманообработка дава нарицателното КРУПЕН-сигурен,стабилен,голям,здравЦАЙС-немска фирма за оптика и лещи.Става нарицателно за очилаМерцедес-немска фирма,айде да не обяснявам с какво точно е станала нарицателно и защоБОШ,и още и още.Понаучете малко история и престанете да говорите глупости.Германското движи света.Буквално и в преносен смисъл!Германия 2 пъти е превземала половината свят буквално!
  • #36
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до: Triforce ( преди 10 години )
    Нинджата си ти ***.Не аз а ти се правиш на бияч и искаш адресите на другите.Казах ти че много ги обичам такива като теб страхливи мишки.Чакам те да ми дойдеш на гости да те видя какъв мъж си и какви шамари ще раздаваш.Само да няма оправдания после.Живея във В.Търново бул. Н. Габровски 50 сем.Димитрови. Аз съм Иван. Можеш да питаш къде съм продавачката в магазина "Ира" отдолу.,ако съм за стока или нещо друго.Кажи и да ми звъне да дойда.Чакам те.Можеш и някой приятел да вземеш с теб.
  • #35
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Като си нинджа, дай адрес! Да видим памперси, тоалетни, какво ще е...
  • #34
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: Triforce ( преди 10 години )
    *** ***,много си се открехнал нещо! Почна и шамари да раздаваш.Токива интернет биячи са ми пределно ясни.Виж ми проследи АйПито и ела душицо златна при батко си, но първо си сложи памперс да не нацапаш гащите! Пак ще ти кажа,че си ***.Първо в немското мобиле продават нови автомобили, но те са вече направени с пакета екстри.Ако искаш нещо повече отиваш при проиводителя и шоурумовете му! Следващата твоя извънаредна тъпотия е да искаш разнообразие на японски коли в Германия.*** си много.
  • #33
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Ти няма ли да спреш да ме обиждаш или е време да хвана някой да ти следи IP-то и да има шамари?Дразниш ме!Има немско - mobile.de.Явно не знаеш, пък после аз съм тъпия. Виж там продават НОВИ автомобили.Пробвай с дизел, автоматик, 4х4 и обдухване на седалките. Има само един модел на Инфинити. Само един и на една марка.При немските автомобили го има на 3 марки и на няколко техни модела.И то го има от 5 години.Чети, гледай, учи се и спри да ме обиждаш, че да няма шамари.Лека вечер!
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пацо ( преди 10 години )
    Баси идеотите са тия. Това е като ДПФ-ите моментно премерено нивата на въглерода са по изискване, но като почне почистването и издухва всичко насъбрано и средно пак се получава колкото трябва да си е. В природата нищо не се губи, единствения вариант е да се осъвършенства горенето.А иначе мен ме боли шпека карам си S-овицата на горяло масло и малко нафта и ми излиза почти без пари.
  • #31
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до: Triforce ( преди 10 години )
    Какви обдухвания,какво чудо на седалки ти бълнуваш?Казва се вентилация и го запомни добре да не се излагаш друг път!Погледни сайтовете на Лексус,АкУра и Инфинити,за да откриеш,това,което ти трябва.Там повярвай ми можеш да направиш всевъзможни комбинации с екстри.Хората ти предлагат различни пакети и ти ги надграждаш с още екстри,които са извън пакетите.Явно си много ***,за да не си го разбрал това.Мобилето е за коли 2 ръка
  • #30
    7 rate up comment 8 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Дошо Европейските ЕКО норми са най-строги в света. Стандартите ЕВро са за Европа. Немците имат право да се ядосват, защото Европейците сами се ограничават. То е ясно че Немците са си конглокенти сами на себе си. При Бегачките най-добрите са Европеците. Еко нормите в САЩ са мижави а в Азия не съществуват. Това е истината. Японците просто се нагаждат за Европейския стандарт. В случая се има предвид Европа да не става мащеха за своите деца. Време е мозъка ти от режим на летаргия да се събуди.
  • #29
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    А тъй, слагай ми минуси, слагай...Ама кой да е учил за търсене и предлагане... кой?!?Немеца предлага, европееца купува!Японеца не предлага, европееца не купува. А ти под всяка статия обясняваш за качеството? Както качество бе човек, хората с пари гледат да им е гъзарска и удобна колата, с повече екстри и не ги бърка, че може да се развали.Проумей го!!! :)
  • #28
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Не бе пич, говорим по принцип. Покажи ми японска кола с тези 3 комбинации? Май няма! Защо ли няма, нали е много лесно? Хайде, обясни на много тъпия. Чакам!Отвори едно немско мобиле и щракни тези отметки, след това сложи и един парктроник и ако ти излезе японска кола, аз ще се прекръстя с име, което ти пожелаеш.Нямат предлагане, не разбираш ли? НЯМАТ!Немците имат ОГРОМЕН избор от варианти за автомобил и за това хората ги предпочитат!Кое не ти е ясно?!?