IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SRT показа новия състезателен Viper (Видео)

Колата има 680 к.с. и тежи само 1295 кг

SRT показа новия състезателен Viper (Видео)

SRT представи състезателния Viper GT3-R, който по-късно през годината ще бъде пуснат в продажба на частни отбори, съобщиха от централата на компанията.
SRT представя новия състезателен Viper
Спортното подразделение на концерна
Chrysler, чиято собственост е и марката Dodge, уточнява, че автомобилът е пряк наследник на GTS-R, с който заводският отбор SRT Motorsports участваше през миналата година в GTE Pro класа на „24 часа на Льо Ман“ и Американските Льо Ман серии (ALMS).
SRT представя новия състезателен Viper
Колата, която е разработена съвместно със специалистите от Riley Technologies, има купе, което е изградено от карбон, кевлар и фибростъкло. Той е екипирано с аеродинамичен пакет за състезателните нужди на колата. Същото се отнася и за окачването, което е напълно съобразено с изискванията на FIA и може да се регулира в четири посоки. Стабилизиращите щанги също могат да бъдат настройвани за постигането на оптимално сцепление на пистата.

Интериорът има хомологирана клетка, състезателна седалка с шест-точков колан, както и противопожарна система.
SRT представя новия състезателен Viper
Мощността се доставя от 8.4-литров V10 двигател с предполагаема мощност 680 к.с. и 868 Нм максимален въртящ момент. Задните колела се задвижват с помощта на Xtrac секвенциална трансмисия с шест предавки и многодисков състезателен съединител. Въпреки размерите си, цялата кола тежи само 1295 кг, колкото стандартен градски хечбек.

Цените на Viper GT3-R започват от 347 750 евро, като първите доставки ще бъдат изпълнени по-късно през годината. От компанията се надяват колата да вземе участие във шампионатите FIA GT3, Pirelli World Challenge, както и американските United SportsCar Racing GT Daytona, NARRA и SCCA.
SRT представя новия състезателен Viper



Снимки: SRT


0 от 500